Linear Equations Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
31). In the following questions two equations I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. \( \Large 6x^{2} \) + 13x + 5 = 0

II. \( \Large 9y^{2} \) + 22y + 8 = 0

A). x > y
B). x \( \Large \leq \) y
C). x < y
D). x = y or relationship between x and y cannot be established
32). In the following question two equations I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. \( \Large (x+y)^{2} \) = 784

II. 92551 = 92567 - y

A). x > y
B). x \( \Large \leq \) y
C). x < y
D). x \( \Large \geq \) y
33). If 4x + 5y = 83 and \( \Large \frac{3x}{2y} \) = \( \Large \frac{21}{22} \) then what is the value of y - x ?
A). 3
B). 4
C). 7
D). 11
34). In the following question two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. \( \Large x^{2} \) - 14x + 48 = 0

II. \( \Large y^{2} \) + 6 = 5y

A). X > Y
B). X \( \Large \geq \) Y
C). X < Y
D). X \( \Large \leq \) Y
35). In the following question two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. \( \Large x^{2} \) + 9x +20 = 0

II. \( \Large y^{2} \) + 7y + 12 = 0

A). X > Y
B). X \( \Large \geq \) Y
C). X < Y
D). X \( \Large \leq \) Y


36). In the following question two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. \( \Large x^{2} \) = 529

II. y = \( \Large \sqrt{529} \)

A). X > Y
B). X \( \Large \geq \) Y
C). X < Y
D). X = Y or the relationship cannot be established
37). In the following question two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. \( \Large x^{2} \) + 13x = - 42

II. \( \Large y^{2} \) + 16y + 63 = 0

A). X > Y
B). X \( \Large \geq \) Y
C). X < Y
D). X \( \Large \leq \) Y
38). In the following question two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. 2x + 3y = 14

II. 4x + 2y = 16

A). X > Y
B). X \( \Large \geq \) Y
C). X < Y
D). X \( \Large \leq \) Y
39). If 3y + 9x = 54 and \( \Large \frac{28x}{13y} \) = \( \Large \frac{140}{39} \) then what is the value of y - x ?
A). -1
B). -2
C). 2
D). 1
40). In the following question two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and Give answer

I. \( \Large x^{2} \) - 1 = 0

II. \( \Large y^{2} \) + 4y + 3 = 0

A). x > y
B). x \( \Large \geq \) y
C). x < y
D). x \( \Large \leq \) y
Go to :
Total Pages : 33