Linear Equations Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
11). Ten chairs and six tables together cost Rs.6200, three chairs and two tables together cost Rs.1900. The cost of 4 chairs and 5 tables is
A). Rs.3000
B). Rs.3300
C). Rs.3500
D). Rs.3800
12). The system of equations 3x + y - 4 = 0 and 6x + 2y - 8 = 0 has
A). a unique solution x = 1, y=1
B). a unique solution x = 0, y = 4
C). no solution
D). infinite solutions
13). If x+ y - 7 = 0 and 3x + y -13 = 0, then what is \( \Large 4x^{2} + y^{2} + 4xy\) equal to?
A). 75
B). 85
C). 91
D). 100
14). The solution of the equations \( \Large \frac{p}{x}+\frac{q}{y} \  and  \  \frac{q}{x}+\frac{p}{y} \) n is
A). \( \Large x=\frac{q^{2}-p^{2}}{mp-nq}, y=\frac{p^{2}-q^{2}}{np-mq} \)
B). \( \Large x=\frac{p^{2}-q^{2}}{mp-nq}, y=\frac{q^{2}-p^{2}}{np-mq} \)
C). \( \Large x=\frac{p^{2}-q^{2}}{mp-nq}, y=\frac{p^{2}-q^{2}}{np-mq} \)
D). \( \Large x=\frac{q^{2}-p^{2}}{mp-nq}, y=\frac{q^{2}-p^{2}}{np-mq} \)
15). If \( \Large \frac{3}{x+y}+\frac{2}{x-y}=2 \) and \( \Large \frac{9}{x+y}-\frac{4}{x-y}=1 \), then what is the value of \( \Large \frac{x}{y} \)?
A). \( \Large \frac{3}{2} \)
B). 5
C). \( \Large \frac{2}{3} \)
D). \( \Large \frac{1}{5} \)


16). If \( \Large \frac{a}{b}-\frac{b}{a}=\frac{x}{y} \) and \( \Large \frac{a}{b}+\frac{b}{a}= x - y \) , then what is the value of x?
A). \( \Large \frac{a+b}{a} \)
B). \( \Large \frac{a+b}{b} \)
C). \( \Large \frac{a-b}{a} \)
D). None of these
17). If \( \Large \frac{x}{2}+\frac{y}{3}=4 \) and \( \Large \frac{2}{x}+\frac{3}{y}=1 \) then what is x + y equal to?
A). 11
B). 10
C). 9
D). 8
18). For the two given equations I and II.

I. \( \Large p^{2} \)+ 5p + 6 = 0

II.\( \Large q^{2} \) + 3q + 2 = 0

A). p is greater than q
B). p is smaller than q.
C). p is equal to q.
D). p is either equal to or smaller than q.
19). For the two given equations I and II.

I. \( \Large p^{2} \) = 4

II. \( \Large q^{2} \) + 4q = - 4

A). p is greater than q
B). p is smaller than q.
C). p is equal to q.
D). p is either equal to or greater than q.
20). For the two given equations I and II.

I. \( \Large p^{2} \) + p = 56

II. \( \Large q^{2} \) - 17 q + 72 = 0

A). p is greater than q
B). p is smaller than q.
C). p is equal to q.
D). p is either equal to or greater than q.
Go to :
Total Pages : 33