Probability Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). What is the probability that a card drawn at random from a pack of 52 cards either a king or a spade?
A). 17/52
B). 4/13
C). 3/13
D). 13/52
2). A card is drawn from a well-shuffled pack of cards. The probability of getting a queen of club or a king of heart is
A). 1/52
B). 1/26
C). 1/13
D). 1/39
3). One card is drawn at random from a well-shuffled pack of 52 cards. What is the probability that the card is either a red card or a king?
A). 1/3
B). 7/13
C). 10/13
D). None of these
4). A single letter is selected at random from the word "PROBABILITY". The probability that it is a vowel, is
A). 3/11
B). 4/11
C). 2/11
D). 0
5). The probability that a leap year selected at random contains 53 Sundays, is
A). 7/366
B). 26/183
C). 1/7
D). 2/7


6). The probability of drawing a red card from a deck of playing cards is
A). 2/18
B). 1/13
C). 1 /4
D). 1 / 2
7). The probability of getting a composite number when a six-faces unbiased die is tossed, is
A). 1 / 4
B). 1 / 3
C). 1 / 2
D). 1
8). If three unbiased coins are tossed simultaneously, then the probability of exactly two heads, is
A). 1 / 8
B). 2 / 8
C). 3 / 8
D). 4 / 8
9). Let E be the set of all integers with 1 at their unit places. The probability that a number chosen from {2,3,4,......50} is an element of E, is
A). 5 / 49
B). 4 / 49
C). 3 / 49
D). 2 / 49
10). When two dice are rolled, what is the probability that the sum of the numbers appeared on them is 11?
A). 1 / 6
B). 1 / 18
C). 1 / 9
D). 1
Go to :
Total Pages : 14