>> General Computer Science
1). A peer-to-peer LAN is an appropriate network
A). The Internet B). Home network
C). Network requiring a server with shared resources. D). wide area network
E). None of these
2). In CSMA/CD, the computer sends a fixed unit of data called a(n)_______
A). Node. B). Packet
C). Override. D). Token.
E). None of these
3). The uniform resource locator (URL) is case sensitive in the ____.
A). Protocol B). Authority
C). Directory D). Type
E). None of these
4). ASCII is a(n)________
A). Numbering system for representing numbers with decimals. B). Character representation standard common in older mainframe computers.
C). Encoding standard used to represent letters and characters. D). Symbolic programming language that directly represents machine instructions.
E). None of these
5). A global network made up of thousands of privately owned computers and networks is called the:
A). World Wide Web B). Internet
C). Specialized search engine. D). Intranet
E). None of these
6). Which of the following scrambles a message by applying a secret code?
A). Encryption B). Audits
C). UPS D). Firewalls
E). None of these
7). The Internet began with the development of
A). USENET B). ARPANET
C). Ethernet D). Intranet
E). None of these
8). Website is a collection of ________
A). HTML documents B). Graphic files
C). Audio and Video files D). All of the above
E). None of these
9). Who designed the first electronic computer - ENIAC?
A). Van Neuman B). John Mauchly
C). J presper Eckert D). Both 1 and 2
E). None of these
10). Which of the following is not a network?
A). Local Area Network B). Wide Area Network
C). Optical Fiber D). All are networks
E). None of these