Topics
>> General Computer Science
21). Which of the following is used by the browser to connect to the location of the Internet resources ?
A). Linkers
B). Protocol
C). Cable
D). URL
E). None of these
22). __________is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
A). Tracking
B). Formatting
C). Crashing
D). Allotting
E). None of these
23). What is the permanent memory built into your computer called ?
A). RAM
B). Floppy
C). CPU
D). CO-ROM
E). ROM
24). Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
A). Mass memory
B). Internal memory
C). Non-volatile memory
D). PROM
E). None of these
25). Changing an existing document is called _____ the document.
A). Creating
B). Editing
C). Modifying
D). Adjusting
E). None of these


26). What is backup?
A). Adding more components to your network
B). Protecting data by copying it from the original source to a different destination
C). Filtering old data from the new data
D). Accessing data on tape
E). None of these
27). What is a popular program for creating documents that can be read on both a PC and a Macintosh computer?
A). Microsoft Word
B). Adobe In Design
C). Adobe Acrobat
D). QuarkXPress
E). None of these
28). An image on a computer screen is made up of a matrix of what?
A). Byte
B). Pixels
C). Bit
D). Palette
E). None of these
29). What does dots per inch (DPI) measure?
A). number of bits it takes to represent each color
B). density of the pixels on a computer screen
C). the density of bits on a disk
D). density of graphic files stored on a hard disk
E). None of these
30). What type of software creates a smaller file that is faster to transfer over the Internet?
A). MPEG
B). Unzipped
C). Fragmentation
D). Compression
E). None of these
Go to :
Total Pages : 81