Topics
>> General Computer Science
11). In MICR, C stands for?
A). Code
B). Colour
C). Computer
D). Character
E). None of these
12). Which of the following is the largest unit of storage?
A). GB
B). KB
C). MB
D). TB
E). None of these
13). Virtual memory is?
A). Memory on the hard disk that the CPU uses an extended RAM
B). in RAM
C). Only necessary if you do not have any RAM in your computer
D). a back up device for floppy disks
E). None of these
14). _______ is the process of finding errors in software code?
A). Compiling
B). Testing
C). Running
D). Debugging
E). None of these
15). What is the shortcut key to "Undo" the last action in a document?
A). Ctrl + X
B). Ctrl + Y
C). Ctrl + Z
D). Ctrl + U
E). None of these


16). The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as
A). Hardware
B). Software
C). Firmware
D). ROM ware
E). None of these
17). For creating a document, you use........ Command at File Menu.
A). Open
B). Close
C). New
D). Save
E). None of these
18). Computer uses the_________number system to store data and perform calculations.
A). Binary
B). octal
C). Decimal
D). Hexadecimal
E). None of these
19). .............. is the process of carrying out commands
A). Fetching
B). Storing
C). Decoding
D). Executing
E). None of these
20). ASCII stands for .........
A). American Special Computer for Information Interaction
B). American Standard Computer for Information Interchange
C). American Special Code for Information Interchange
D). American Special Computer for Information Interchange
E). American Standard Code for Information Interchange
Go to :
Total Pages : 81