Topics
>> General Computer Science
31). The world's first truly cross-platform programming language is called:
A). C++.
B). Java
C). Visual Basic.NET.
D). Smalltalk.
E). None of these
32). The most widely used type of database management system is the:
A). Flat database.
B). Network database.
C). Relational database
D). Hierarchical database.
E). None of these
33). What is the newest type of database, which is well suited for multimedia applications, called?
A). Object-oriented database
B). Client/server database
C). Data warehouse
D). Multimedia database
E). None of these
34). The type of printer that prints by selectively unchanging static electricity from spots on a metal drum is a(n):
A). Plotter
B). Dot-matrix printer
C). Laser printer
D). Ink-jet printer
E). None of these
35). A warm boot in older versions of Windows is caused by:
A). Typing the Alt+ Tab key combination
B). Selecting Hibernate or Standby when shutting down
C). Typing the Ctrl+ Alt+ Delete key combination
D). Pressing the power switch
E). None of these


36). Setting fonts for the text in your document is an example of:
A). Formatting
B). Formulas.
C). Tracking changes.
D). Tools.
E). None of these
37). ___________software allows the user to speak into the computer rather than type in text.
A). Speech recognition
B). CHAT
C). Message
D). All of the above
E). None of these
38). A server uses _________applications software to support its client computers.
A). back-end
B). front end
C). programming
D). java
E). none of these
39). What does the XP stand for in Windows XP?
A). Exponential
B). Experience
C). Expertise
D). Exchange
E). None of these
40). Which of the following is NOT a source of viruses?
A). Diskettes
B). The Internet
C). E-mail messages
D). Computer networks
E). None of these
Go to :
Total Pages : 81