Permutation and combination Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). In how many different ways, the letters of the word 'INHALE' can be arranged?
A). 720
B). 360
C). 120
D). 650
2). In how many different ways, the letters of the word 'ARMOUR' can be arranged?
A). 720
B). 300
C). 640
D). None of the above
3). In how many different ways, the letters of the word 'BANKING' can be arranged?
A). 5040
B). 2540
C). 5080
D). 2520
4). In how many different ways, can the letters of the word 'VENTURE' be arranged?
A). 840
B). 5040
C). 1260
D). 2520
5). How many different signals , can be made by 5 flags from 8 flags of different colors?
A). 6270
B). 1680
C). 20160
D). 6720


6). A child has four pockets and three marbles. In how many ways, the child can put the marbles in the pockets?
A). 12
B). 64
C). 256
D). 60
7). In how many different ways, can the letters of the word 'ASSASSINATION' be arranged, so that all S are together?
A). 10!
B). 14!/(4!)
C). 151200
D). 3628800
8). There is a 7-digit telephone number with all different digits. If the digit at extreme right and extreme left are 5 and 6 respectively, find how many such telephone numbers are possible?
A). 120
B). 100000
C). 6720
D). 30240
9). In a meeting between two countries, each country has 12 delegates, all the delegates of one country shakes hands with all delegates of the other country. Find the number of handshakes possible?
A). 72
B). 144
C). 288
D). 234
10). Find the number of ways, in which 12 different beads can be arranged to form a necklace.
A). 11! / 2
B). 10! / 2
C). 12! / 2
D). Couldn't be determined
Go to :
Total Pages : 12