Permutation and combination Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
21). A question paper consists of two sections having respectively 3 and 5 questions. The following note is given on the paper. "It is not necessary to attempt all the questions". One question from each section is compulsory. In how many ways, a candidate...
A). 38
B). 217
C). 256
D). 320
22). Find the number of combinations that can be formed with 5 oranges, 4 mangoes and 3 bananas, when one fruit of each kind is taken.
A). 60
B). 120
C). 110
D). 75
23). In how many ways, 12 balls can be divided between two boys, one receiving 5 and the other 7 balls?
A). 1784
B). 1584
C). 1854
D). 1560
24). There are 10 stations in a railway line. The number of different journey tickets that are required by the authorities, is
A). 92
B). 90
C). 91
D). 93
25). There are 10 questions in a question paper. In how many ways, a student can solve these questions, if he solves one or more questions?
A). 1024
B). 1025
C). 1023
D). 1000


26). In how many different ways can letters of the word SOFTWARE be arranged in such a way that the vowels always come together?
A). 13440
B). 1440
C). 360
D). None of these
27). In how many different ways a group of 4 men and 4 women be formed out of 7 men and 8 women?
A). 2450
B). 105
C). 1170
D). Cannot be determined
28). A team of 5 children is to be selected out of 4 girls and 5 boys such that it contains at least 2 girls. In how many different ways the selection can be made?
A). 105
B). 60
C). 100
D). 120
29). In how many different ways can the letters of the word 'PADDLED' be arranged?
A). 910
B). 2520
C). 5040
D). 840
30). In how many different ways can the letters of the word 'BLOATING' be arranged?
A). 40320
B). 5040
C). 2520
D). 20160
Go to :
Total Pages : 12