Trains Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). A 220 m long train passes a signal post in 12 s. Find the speed of the train.
A). 72 km/h
B). 60 km/h
C). 66 km/h
D). 69 km/h
2). A train takes 9 s to cross a pole. If the speed of the train is 48 km/h, then length of the train is
A). 150 m
B). 120 m
C). 90 m
D). 80 m
3). A train running at the speed of 72 km/h goes past a pole in 15 s. What is the length of the train?
A). 150 m
B). 200 m
C). 300 m
D). 350 m
4). 150 m long train running with the speed of 90 km/h to cross a bridge in 26 s. What is the length of the bridge?
A). 500 m
B). 600 m
C). 659 m
D). 550 m
5). A train travelling at a speed of 30 m/s crosses a 600 m long platform in 30 s. Find the length of the train.
A). 120 m
B). 150 m
C). 200 m
D). 300 m


6). A 240 m long train crosses a platform of equal length in 27 s. What is the speed of the train in km/h?
A). 48 km/h
B). 60 km/h
C). 56 km/h
D). 64 km/h
7). A train crossed a platform in 43 s. The length of the train is 170 m . What is the speed of the train?
A). 233 km/h
B). 243 km/h
C). 265 km/h
D). Cannot be determined
8). A train crosses a platform in 30s travelling with a speed of 60 km/h. If the length of the train be 200 m, then the length of the platform is
A). 420 m
B). 500 m
C). 300 m
D). 250 m
9). A train crosses a bridge of length 150 m in 15 s and a man standing on it in 9 s. The train is travelling at a uniform speed. Length of the train is
A). 225 m
B). 200 m
C). 135 m
D). 90 m
10). A train moving with uniform speed crosses a pole in 2s and a 250 m long bridge in 7s. Find the length of the train.
A). 150 m
B). 120 m
C). 100 m
D). 80 m
Go to :
Total Pages : 32