Percentage Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). What is 5% of 50% of 500?
A). 12.5
B). 25
C). 1.25
D). 6.25
2). 89% of ? + 365 = 1075.22
A). 798
B). 897
C). 898
D). 752
3). What is 32% of \( \Large \frac{3}{8} \)th of 5000?
A). 606
B). 610
C). 580
D). 600
4). 12 of 26% of \( \Large \frac{5}{78} \) of 38% of \( \Large \frac{7}{152} \) of 10000 = ?
A). 38
B). 35
C). 41
D). 52
5). A number increased by \( \Large 137\frac{1}{2} \)% and the increment is 33. The number is
A). 27
B). 22
C). 24
D). 25


6). A person's salary has increased from Rs.7200 to Rs.8100. What is the percentage increase in his salary?
A). 25%
B). 18%
C). \( \Large 16\frac{2}{3} \)
D). \( \Large 12\frac{1}{2} \)
7). A's salary is 20% less than B's salary. Then B's salary is more than A's salary by
A). \( \Large 33\frac{1}{2} \)%
B). \( \Large 16\frac{2}{3} \)%
C). 20%
D). 25%
8). If the price of petrol is increased by 20%, by what percentage should the consumption be decreased by the consumer, if the expenditure on petrol remains unchanged?
A). \( \Large 16\frac{2}{3} \)
B). \( \Large 6\frac{2}{3} \)
C). 8%
D). 15%
9). If A's income is \( \Large \frac{5}{6} \)th of B's income, then B's income is more than A's income by
A). \( \Large \frac{25}{2} \)%
B). 15%
C). 20%
D). 25%
10). 25% of what amount of money is equal to \( 12\frac{1}{2} \)% of Rs.180 = ?
A). Rs.120
B). Rs.75
C). Rs.80
D). Rs.90
Go to :
Total Pages : 64