Time and work Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). A and B together can do a piece of work in 12 days, while B alone can do finish it in 30 days. A alone can finish the work in
A). 15 days
B). 18 days
C). 20 days
D). 25 days
2). A and B can do a piece of work in 6 and 12 days, respectively. They (both) will complete the work in how many days?
A). 9 days
B). 18 days
C). 6 days
D). 4 days
3). A alone can complete a work in 12 days and B alone can complete the same work in 24 days. In how many days can A and B together complete the same work?
A). 6 days
B). 4 days
C). 10 days
D). 8 days
4). A can do a piece of work in x days and B can do the same work 3x days. To finish the work together they take 12 days. What is the value of x?
A). 8
B). 10
C). 12
D). 16
5). A can do a piece of work in 4 days and B can complete the same work in 12 days. What is the number of days required to do the same work together?
A). 2 days
B). 3 days
C). 4 days
D). 5 days


6). A can do a piece of work in 8 days, B can do it in 10 days and C can do it in 20 days. In how many days can A, B and C together complete the work?
A). 3-7 days 11
B). 11 days
C). 3A days 11
D). 3-9 days 11
7). A and B can do a piece of work in 72 days. B and C can do it in 120 days. A and C can do it in 90 days. In what time can A alone do it?
A). 80 days
B). 100 days
C). 120 days
D). 150 days
8). A and B can do a piece of work in 10 h, B and C can do it in 15 h, while A and C take 12 h to complete the work. B independently can complete the work in
A). 12 h
B). 16 h
C). 20 h
D). 24 h
9). A can do a piece of work in 10 days and B in 20 days. They begin together but A leaves 2 days before the completion of the work. The whole work will be done in


A). 8 days
B). 7 days
C). 7(2/3) days
D). 6 days
10). A and B together can complete a work in 3 days. They started together but after 2 days, B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in how many days?
A). 5
B). 6
C). 7
D). 10
Go to :
Total Pages : 51