Unitary Method Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). If cost of 24 oranges is Rs. 72, then find out the cost of 120 oranges.
A). Rs.18
B). Rs.360
C). Rs.172
D). Rs.500
2). If cost of 15 eggs is Rs.75, then find out the cost of 4 dozens eggs.
A). Rs.240
B). Rs.300
C). Rs.150
D). Rs.185
3). A worker makes a toy in every 2 h. If he works for 80 h, then how many toys will he make?
A). 40
B). 54
C). 45
D). 39
4). 12 men can do a piece of work in 24 days. How many days are needed to complete the work, if 8 men are engaged in the same work?
A). 28
B). 36
C). 48
D). 52
5). If 45 m of a uniform rod weighs 171 kg, then what will be the weight of 12 m of the same rod?
A). 49 kg
B). 42.5 kg
C). 55 kg
D). 45.6 kg


6). 22 men can complete a job in 16 days. In how many days, will 32 men complete that job?
A). 14
B). 12
C). 16
D). 11
7). If 10 spiders can catch 10 flies in 10 min, then how many flies can 200 spiders catch in 200 min?
A). 2000
B). 5000
C). 4000
D). 3000
8). 2000 soldiers in a fort had enough food for 20 days. But some soldiers were transferred to another fort and the food lasted for 25 days. How many soldiers were transferred?
A). 400
B). 450
C). 525
D). 500
9). If in a hostel, food is available for 45 days for 50 students. For how many days will this food be sufficient for 75 students?
A). 25 days
B). 28 days
C). 30 days
D). 40 days
10). In a garrison, there was food for 1000 soldiers for one month. After 10 days 1000 more soldiers joined the garrison. How long would the soldiers be able to carry on with the remaining food?
A). 25 days
B). 20 days
C). 15 days
D). 10 days
Go to :
Total Pages : 4