If 10 spiders can catch 10 flies in 10 min, then how many flies can 200 spiders catch in 200 min?

A) 2000

  B) 5000

C) 4000

  D) 3000

Correct Answer:
C) 4000

Description for Correct answer:
Let the required number of files be

More spiders, More flies (Direct proportion)

More time, More flies (Direct Proportion)

Spiders 10 : 200 )

Time 10 : 200 ) :: 10 : x

Therefore, \( \Large \left(10 \times 10 \times x\right) = \left(200 \times 200 \times 10\right) \)

Therefore, x = \( \Large \frac{200 \times 200 \times 10}{10 \times 10} \) = 4000 files

Comments

No comments available


Similar Questions
1). 2000 soldiers in a fort had enough food for 20 days. But some soldiers were transferred to another fort and the food lasted for 25 days. How many soldiers were transferred?
A). 400 B). 450
C). 525 D). 500
-- View Answer
2). If in a hostel, food is available for 45 days for 50 students. For how many days will this food be sufficient for 75 students?
A). 25 days B). 28 days
C). 30 days D). 40 days
-- View Answer
3). In a garrison, there was food for 1000 soldiers for one month. After 10 days 1000 more soldiers joined the garrison. How long would the soldiers be able to carry on with the remaining food?
A). 25 days B). 20 days
C). 15 days D). 10 days
-- View Answer
4). A garrison is provided with ration for 72 soldiers to last for 54 days. Find how long would the same amount of food last for 90 soldiers, if the individual ration is reduced by 10%?
A). 48 days B). 72 days
C). 54 days D). 126 days
-- View Answer
5). 3 men can do a piece of work in 18 days. 6 boys can also do the same work in 18 days. In how many days, 4 men and 4 boys together will finish the work?
A). 10 days B). 6 days
C). 12 days D). 9 days
-- View Answer
6). 10 men and 8 women can together complete a work in 5 days. Work done by a woman is equal to the half of the work done by a man. In how many days, will 4 men and 6 women complete that work?
A). 12 days B). 10 days
C). \( \Large 8\frac{2}{3} \) days D). \( \Large 9\frac{3}{4} \) days
-- View Answer
7). If 12 men or 18 women can do a piece of work in 14 days, then how long will 8 men and 16 women take to finish the work?
A). 9 days B). 10 days
C). 12 days D). 14 days
-- View Answer
8). A can do a piece of work in 9 days and B can do the same work in 15 days. If they work together, in what ratio A and B will receive their wages?
A). 3 : 5 B). 5 : 3
C). 2 : 5 D). 5 : 2
-- View Answer
9). A can do a piece of work in 3 days while B can do the same work in 4 days. If they work together for a total wages of Rs.2800, how much does A get?
A). Rs.1200 B). Rs.1900
C). Rs.1300 D). Rs.1600
-- View Answer
10). A alone can do a piece of work in 3 days, while B alone can do the same work in 2 days. If they work together to complete the work, their total wages is fixed Rs.225. Find the share of A.
A). Rs.90 B). R.s.75
C). Rs.95 D). Rs.65
-- View Answer