• A can do a piece of work in 9 days and B can do the same work in 15 days. If they work together, in what ratio A and B will receive their wages?

    A) 3 : 5

      B) 5 : 3

    C) 2 : 5

      D) 5 : 2

    Correct Answer:
      B) 5 : 3

    Description for Correct answer
    A's 1 day's work = \( \Large \frac{1}{9} \)

    B's 1 day's work = \( \Large \frac{1}{15} \)

    A's share : B's share = \( \Large \frac{1}{9} \) : \( \Large \frac{1}{15} \)

    = \( \Large \frac{5}{45} \) \( \Large \frac{3}{45} \) = 5 : 3

Similar Questions
1). A can do a piece of work in 3 days while B can do the same work in 4 days. If they work together for a total wages of Rs.2800, how much does A get?
A). Rs.1200 B). Rs.1900
C). Rs.1300 D). Rs.1600
-- View Answer
2). A alone can do a piece of work in 3 days, while B alone can do the same work in 2 days. If they work together to complete the work, their total wages is fixed Rs.225. Find the share of A.
A). Rs.90 B). R.s.75
C). Rs.95 D). Rs.65
-- View Answer
3). A can finish a work in 15 days, B in 20 days and C in 25 days. All these three worked together and earned Rs.4700. The share ofC is
A). Rs.1200 B). Rs.1500
C). Rs.1800 D). Rs.2000
-- View Answer
4). A person can do a piece of work in 26 days and an another person can do the same work in 39 days. If they work together, then by what per cent the wages of 1st person is more than that of 2nd person?
A). 25% B). 35%
C). 15% D). 50%
-- View Answer
5). A alone can finish a work in 2 days, while B alone can finish it in 3 days. If they work together to finish it, then out of total wages of Rs.6000, what will be the 20% of A's share?
A). Rs.720 B). Rs.350
C). Rs.820 D). Rs.420
-- View Answer
6). A sum of money is sufficient to pay A's wages for 21 days and B's wages for 28 days. The same money is sufficient to pay the wages of both for
A). \( \Large 24\frac{1}{2} \) days B). 12 days
C). \( \Large 12\frac{1}{4} \) days D). 14 days
-- View Answer
7). A, B and C completed a work Costing Rs.1800. A worked for 6 days, B worked for 4 days and C worked for 9 days, If their daily wages are in the ratio of 5: 6: 4, how much amount will be received by A?
A). Rs.600 B). Rs.500
C). Rs.900 D). Rs.450
-- View Answer
8). A and B undertaken to do a piece of work for Rs.1200. A alone can do it in 8 days, while B can do it in 6 days. With the help of C, they complete it in 3 days, Find C's share.
A). Rs.450 B). Rs.300
C). Rs.150 D). Rs.100
-- View Answer
9). A, B and C can do a piece of work in 20, 24 and 30 days, respectively. They undertook to do the piece of work for Rs.5400. They begin the work together but B left 2 days before the completion of work and C left 5 days before the completion of work. The share of A from the assured money is
A). Rs.2700 B). Rs.540
C). Rs.1800 D). Rs.600
-- View Answer
10). 4 men and 6 women get Rs.1600 by doing a piece of work in 5 days. 3 men and 7 women get Rs.1740 by doing the same work in 6 days. In how many days, 7 men and 6 women can complete the same work getting Rs.3760?
A). 6 days B). 8 days
C). 10 days D). 12 days
-- View Answer