• In a garrison, there was food for 1000 soldiers for one month. After 10 days 1000 more soldiers joined the garrison. How long would the soldiers be able to carry on with the remaining food?

    A) 25 days

      B) 20 days

    C) 15 days

      D) 10 days

    Correct Answer:
      D) 10 days

    Description for Correct answer
    Let us assume that each soldier eats one unit of food per day. Thus, total units of food at the beginning will be

    \( \Large 1000 \times 30 \) = 30000.

    After 10 days 1000 soldiers would have eaten \( \Large 1000 \times 10 \) = 10000 units of food.

    Thus, food left after 10 days equals 20000 units. Now, there are total of 2000 soldiers who eat one unit of food every day. So, the number of days that 20000 units of food will serve 2000 soldiers is \( \Large \frac{20000}{2000} \) = 10.

Similar Questions
1). A garrison is provided with ration for 72 soldiers to last for 54 days. Find how long would the same amount of food last for 90 soldiers, if the individual ration is reduced by 10%?
A). 48 days B). 72 days
C). 54 days D). 126 days
-- View Answer
2). 3 men can do a piece of work in 18 days. 6 boys can also do the same work in 18 days. In how many days, 4 men and 4 boys together will finish the work?
A). 10 days B). 6 days
C). 12 days D). 9 days
-- View Answer
3). 10 men and 8 women can together complete a work in 5 days. Work done by a woman is equal to the half of the work done by a man. In how many days, will 4 men and 6 women complete that work?
A). 12 days B). 10 days
C). \( \Large 8\frac{2}{3} \) days D). \( \Large 9\frac{3}{4} \) days
-- View Answer
4). If 12 men or 18 women can do a piece of work in 14 days, then how long will 8 men and 16 women take to finish the work?
A). 9 days B). 10 days
C). 12 days D). 14 days
-- View Answer
5). A can do a piece of work in 9 days and B can do the same work in 15 days. If they work together, in what ratio A and B will receive their wages?
A). 3 : 5 B). 5 : 3
C). 2 : 5 D). 5 : 2
-- View Answer
6). A can do a piece of work in 3 days while B can do the same work in 4 days. If they work together for a total wages of Rs.2800, how much does A get?
A). Rs.1200 B). Rs.1900
C). Rs.1300 D). Rs.1600
-- View Answer
7). A alone can do a piece of work in 3 days, while B alone can do the same work in 2 days. If they work together to complete the work, their total wages is fixed Rs.225. Find the share of A.
A). Rs.90 B). R.s.75
C). Rs.95 D). Rs.65
-- View Answer
8). A can finish a work in 15 days, B in 20 days and C in 25 days. All these three worked together and earned Rs.4700. The share ofC is
A). Rs.1200 B). Rs.1500
C). Rs.1800 D). Rs.2000
-- View Answer
9). A person can do a piece of work in 26 days and an another person can do the same work in 39 days. If they work together, then by what per cent the wages of 1st person is more than that of 2nd person?
A). 25% B). 35%
C). 15% D). 50%
-- View Answer
10). A alone can finish a work in 2 days, while B alone can finish it in 3 days. If they work together to finish it, then out of total wages of Rs.6000, what will be the 20% of A's share?
A). Rs.720 B). Rs.350
C). Rs.820 D). Rs.420
-- View Answer