• A person can do a piece of work in 26 days and an another person can do the same work in 39 days. If they work together, then by what per cent the wages of 1st person is more than that of 2nd person?

    A) 25%

      B) 35%

    C) 15%

      D) 50%

    Correct Answer:
      D) 50%

    Description for Correct answer
    Let 1st person be x and 2nd person be y.

    Then, x's 1 day's work = \( \Large \frac{1}{26} \)

    Y's 1 days work = \( \Large \frac{1}{39} \)

    x's share : y's share = \( \Large \frac{1}{26} \) : \( \Large \frac{1}{39} \)

    = \( \Large \frac{3}{78} \) : \( \Large \frac{2}{78} \) = 3 : 2

    Difference of ratio = 3 - 2 = 1

    Therefore, Required percentage = \( \Large \frac{1}{2} \times 100\% \) = 50%

    1st person's wages is 50% more than the 2nd person's wages.

Similar Questions
1). A alone can finish a work in 2 days, while B alone can finish it in 3 days. If they work together to finish it, then out of total wages of Rs.6000, what will be the 20% of A's share?
A). Rs.720 B). Rs.350
C). Rs.820 D). Rs.420
-- View Answer
2). A sum of money is sufficient to pay A's wages for 21 days and B's wages for 28 days. The same money is sufficient to pay the wages of both for
A). \( \Large 24\frac{1}{2} \) days B). 12 days
C). \( \Large 12\frac{1}{4} \) days D). 14 days
-- View Answer
3). A, B and C completed a work Costing Rs.1800. A worked for 6 days, B worked for 4 days and C worked for 9 days, If their daily wages are in the ratio of 5: 6: 4, how much amount will be received by A?
A). Rs.600 B). Rs.500
C). Rs.900 D). Rs.450
-- View Answer
4). A and B undertaken to do a piece of work for Rs.1200. A alone can do it in 8 days, while B can do it in 6 days. With the help of C, they complete it in 3 days, Find C's share.
A). Rs.450 B). Rs.300
C). Rs.150 D). Rs.100
-- View Answer
5). A, B and C can do a piece of work in 20, 24 and 30 days, respectively. They undertook to do the piece of work for Rs.5400. They begin the work together but B left 2 days before the completion of work and C left 5 days before the completion of work. The share of A from the assured money is
A). Rs.2700 B). Rs.540
C). Rs.1800 D). Rs.600
-- View Answer
6). 4 men and 6 women get Rs.1600 by doing a piece of work in 5 days. 3 men and 7 women get Rs.1740 by doing the same work in 6 days. In how many days, 7 men and 6 women can complete the same work getting Rs.3760?
A). 6 days B). 8 days
C). 10 days D). 12 days
-- View Answer
7). Men, women and children are employed to do a work in the proportion of 3 : 2 : 1 and their wages as 5 : 3 : 2. When 90 men are employed, total daily wages of all amounts to Rs.10350. Find the daily wages of a man.
A). Rs.45 B). Rs.57.50
C). Rs.115 D). Rs.75
-- View Answer
8). 2 men and 1 woman can do a piece of work in 14 days. while 4 women and 2 men can do the same work in 8 days. If a man gets Rs.90 per day, what should be the wages per day of a women?
A). Rs.48 B). Rs.60
C). Rs.72 D). Rs.135
-- View Answer
9). Two pipes A and B can fill a tank in 18 and 6 h, respectively. If both the pipes are opened simultaneously, how much time will be taken to fill the tank?
A). \( \Large 4\frac{1}2{} \) h B). 7 h
C). 6 h D). 10 h
-- View Answer
10). There are two tanks A and B to fill up a water tank. The tank can be filled in 40 min, if both taps are on. The same tank can be filled in 60 min, if tap A alone is on. How much time will tap alone take, to fill up the same tank?
A). 64 min B). 80 min
C). 96 min D). 120 min
-- View Answer