• A alone can finish a work in 2 days, while B alone can finish it in 3 days. If they work together to finish it, then out of total wages of Rs.6000, what will be the 20% of A's share?

    A) Rs.720

      B) Rs.350

    C) Rs.820

      D) Rs.420

    Correct Answer:
    A) Rs.720

    Description for Correct answer
    A's 1 day's work = \( \Large \frac{1}{2} \)

    B's 1 day's work = \( \Large \frac{1}{3} \)

    A's share : B's share = \( \Large \frac{1}{2} \) : \( \Large \frac{1}{3} \)

    = \( \Large \frac{3}{6} \) : \( \Large \frac{2}{6} \) = 3 : 2

    A's share = \( \Large \frac{3}{5} \times 6000 \) = Rs.3600

    Therefore, 20% of A's share = \( \Large 3600 \times \frac{20}{100} \) = Rs.720

Similar Questions
1). A sum of money is sufficient to pay A's wages for 21 days and B's wages for 28 days. The same money is sufficient to pay the wages of both for
A). \( \Large 24\frac{1}{2} \) days B). 12 days
C). \( \Large 12\frac{1}{4} \) days D). 14 days
-- View Answer
2). A, B and C completed a work Costing Rs.1800. A worked for 6 days, B worked for 4 days and C worked for 9 days, If their daily wages are in the ratio of 5: 6: 4, how much amount will be received by A?
A). Rs.600 B). Rs.500
C). Rs.900 D). Rs.450
-- View Answer
3). A and B undertaken to do a piece of work for Rs.1200. A alone can do it in 8 days, while B can do it in 6 days. With the help of C, they complete it in 3 days, Find C's share.
A). Rs.450 B). Rs.300
C). Rs.150 D). Rs.100
-- View Answer
4). A, B and C can do a piece of work in 20, 24 and 30 days, respectively. They undertook to do the piece of work for Rs.5400. They begin the work together but B left 2 days before the completion of work and C left 5 days before the completion of work. The share of A from the assured money is
A). Rs.2700 B). Rs.540
C). Rs.1800 D). Rs.600
-- View Answer
5). 4 men and 6 women get Rs.1600 by doing a piece of work in 5 days. 3 men and 7 women get Rs.1740 by doing the same work in 6 days. In how many days, 7 men and 6 women can complete the same work getting Rs.3760?
A). 6 days B). 8 days
C). 10 days D). 12 days
-- View Answer
6). Men, women and children are employed to do a work in the proportion of 3 : 2 : 1 and their wages as 5 : 3 : 2. When 90 men are employed, total daily wages of all amounts to Rs.10350. Find the daily wages of a man.
A). Rs.45 B). Rs.57.50
C). Rs.115 D). Rs.75
-- View Answer
7). 2 men and 1 woman can do a piece of work in 14 days. while 4 women and 2 men can do the same work in 8 days. If a man gets Rs.90 per day, what should be the wages per day of a women?
A). Rs.48 B). Rs.60
C). Rs.72 D). Rs.135
-- View Answer
8). Two pipes A and B can fill a tank in 18 and 6 h, respectively. If both the pipes are opened simultaneously, how much time will be taken to fill the tank?
A). \( \Large 4\frac{1}2{} \) h B). 7 h
C). 6 h D). 10 h
-- View Answer
9). There are two tanks A and B to fill up a water tank. The tank can be filled in 40 min, if both taps are on. The same tank can be filled in 60 min, if tap A alone is on. How much time will tap alone take, to fill up the same tank?
A). 64 min B). 80 min
C). 96 min D). 120 min
-- View Answer
10). A cistern can be filled up in 4 h by an inlet A. An outlet B can empty the cistern in 8 h. If both A and B are opened simultaneously, then after how much time the cistern get filled?
A). 5 h B). 7 h
C). 8 h D). 6 h
-- View Answer