If in a hostel, food is available for 45 days for 50 students. For how many days will this food be sufficient for 75 students?

A) 25 days

  B) 28 days

C) 30 days

  D) 40 days

Correct Answer:
C) 30 days

Description for Correct answer:
Because, For 50 students, food is sufficient for 45 days.

Therefore, For 1 student, food is sufficient for \( \Large 45 \times 50 \) days.

Therefore, For 75 students, food is sufficient for \( \Large \frac{45 \times 50}{75} \), i.e..for 30 days.

Comments

No comments available


Similar Questions
1). In a garrison, there was food for 1000 soldiers for one month. After 10 days 1000 more soldiers joined the garrison. How long would the soldiers be able to carry on with the remaining food?
A). 25 days B). 20 days
C). 15 days D). 10 days
-- View Answer
2). A garrison is provided with ration for 72 soldiers to last for 54 days. Find how long would the same amount of food last for 90 soldiers, if the individual ration is reduced by 10%?
A). 48 days B). 72 days
C). 54 days D). 126 days
-- View Answer
3). 3 men can do a piece of work in 18 days. 6 boys can also do the same work in 18 days. In how many days, 4 men and 4 boys together will finish the work?
A). 10 days B). 6 days
C). 12 days D). 9 days
-- View Answer
4). 10 men and 8 women can together complete a work in 5 days. Work done by a woman is equal to the half of the work done by a man. In how many days, will 4 men and 6 women complete that work?
A). 12 days B). 10 days
C). \( \Large 8\frac{2}{3} \) days D). \( \Large 9\frac{3}{4} \) days
-- View Answer
5). If 12 men or 18 women can do a piece of work in 14 days, then how long will 8 men and 16 women take to finish the work?
A). 9 days B). 10 days
C). 12 days D). 14 days
-- View Answer
6). A can do a piece of work in 9 days and B can do the same work in 15 days. If they work together, in what ratio A and B will receive their wages?
A). 3 : 5 B). 5 : 3
C). 2 : 5 D). 5 : 2
-- View Answer
7). A can do a piece of work in 3 days while B can do the same work in 4 days. If they work together for a total wages of Rs.2800, how much does A get?
A). Rs.1200 B). Rs.1900
C). Rs.1300 D). Rs.1600
-- View Answer
8). A alone can do a piece of work in 3 days, while B alone can do the same work in 2 days. If they work together to complete the work, their total wages is fixed Rs.225. Find the share of A.
A). Rs.90 B). R.s.75
C). Rs.95 D). Rs.65
-- View Answer
9). A can finish a work in 15 days, B in 20 days and C in 25 days. All these three worked together and earned Rs.4700. The share ofC is
A). Rs.1200 B). Rs.1500
C). Rs.1800 D). Rs.2000
-- View Answer
10). A person can do a piece of work in 26 days and an another person can do the same work in 39 days. If they work together, then by what per cent the wages of 1st person is more than that of 2nd person?
A). 25% B). 35%
C). 15% D). 50%
-- View Answer