Topics
>> Aptitude >> Unitary Method
21). If 30 men working 9 h per day can reap a field in 16 days, in how many days, will 36 men reap the field working 8 h per day?
A). 15
B). 25
C). 18
D). 10
22). In a race, Ravi covers 5 km in 20 min. How much distance will he cover in 100 min?
A). 40 km
B). 35 km
C). 26 km
D). 25 km
23). A garrison of 1000 men had provisions for 48 days. However, a reinforcement of 600 men arrived. How long will now food last for?
A). 35 days
B). 30 days
C). 25 days
D). 45 days
24). A tree is 12 m tall and casts an 8 m long shadow. At the same time, a flag pole casts a 100 m long shadow. How long is the flag pole?
A). 150 m
B). 200 m
C). 125 m
D). 115 m
25). If 12 persons working 16 h per day earn Rs.33600 per week, then how much will 18 persons earn working 12 h per day?
A). Rs.40000
B). Rs.35000
C). Rs.28800
D). Rs.37800


26). A man and a boy working together can complete a work in 24 days. If for the last 6 days, the man alone does the work, then it is completed in 26 days. How long will the boy take to complete the work alone?
A). 72 days
B). 73 days
C). 49 days
D). 62 days
27). 25 men can reap a field in 20 days. When should 15 men leave the work, if the whole field is to be reaped in \( \Large 37\frac{1}{2} \) days after they leave the work?
A). After 5 days
B). After 10 days
C). After 9 days
D). After 7 days
28). If 12 engines consume 30 metric tonnes of coal when each is running 18h per day, how much coal will be required for 16 engines, each running 24 h per day, it being given that 6 engines of former type consume as much as 8 engines of latter type?
A). 10 tonnes
B). 5 tonnes
C). 25 tonnes
D). 40 tonnes
29). 8 men can complete a work in 12 days, 4 women can complete it in 48 days and 10 children can complete the same work in 24 days. In how many days can 10 men, 4 women and 10 children complete the same work?
A). 10 days
B). 5 days
C). 7 days
D). 6 days
30). 20 men complete one-third of a work in 20 days. How many more men should be employed to finish the rest of the work in 25 more days?
A). 10
B). 12
C). 15
D). 20
Go to :
Total Pages : 4