• If 45 m of a uniform rod weighs 171 kg, then what will be the weight of 12 m of the same rod?

    A) 49 kg

      B) 42.5 kg

    C) 55 kg

      D) 45.6 kg

    Correct Answer:
      D) 45.6 kg

    Description for Correct answer
    Because, Weight of 45 m rod = 171 kg

    Therefore, Weight of 1 m rod = \( \Large \frac{171}{45} \) kg

    Therefore, Weight of 12 mm rod = \( \Large \frac{171}{45} \times 12 \) = 45.6 kg

Similar Questions
1). 22 men can complete a job in 16 days. In how many days, will 32 men complete that job?
A). 14 B). 12
C). 16 D). 11
-- View Answer
2). If 10 spiders can catch 10 flies in 10 min, then how many flies can 200 spiders catch in 200 min?
A). 2000 B). 5000
C). 4000 D). 3000
-- View Answer
3). 2000 soldiers in a fort had enough food for 20 days. But some soldiers were transferred to another fort and the food lasted for 25 days. How many soldiers were transferred?
A). 400 B). 450
C). 525 D). 500
-- View Answer
4). If in a hostel, food is available for 45 days for 50 students. For how many days will this food be sufficient for 75 students?
A). 25 days B). 28 days
C). 30 days D). 40 days
-- View Answer
5). In a garrison, there was food for 1000 soldiers for one month. After 10 days 1000 more soldiers joined the garrison. How long would the soldiers be able to carry on with the remaining food?
A). 25 days B). 20 days
C). 15 days D). 10 days
-- View Answer
6). A garrison is provided with ration for 72 soldiers to last for 54 days. Find how long would the same amount of food last for 90 soldiers, if the individual ration is reduced by 10%?
A). 48 days B). 72 days
C). 54 days D). 126 days
-- View Answer
7). 3 men can do a piece of work in 18 days. 6 boys can also do the same work in 18 days. In how many days, 4 men and 4 boys together will finish the work?
A). 10 days B). 6 days
C). 12 days D). 9 days
-- View Answer
8). 10 men and 8 women can together complete a work in 5 days. Work done by a woman is equal to the half of the work done by a man. In how many days, will 4 men and 6 women complete that work?
A). 12 days B). 10 days
C). \( \Large 8\frac{2}{3} \) days D). \( \Large 9\frac{3}{4} \) days
-- View Answer
9). If 12 men or 18 women can do a piece of work in 14 days, then how long will 8 men and 16 women take to finish the work?
A). 9 days B). 10 days
C). 12 days D). 14 days
-- View Answer
10). A can do a piece of work in 9 days and B can do the same work in 15 days. If they work together, in what ratio A and B will receive their wages?
A). 3 : 5 B). 5 : 3
C). 2 : 5 D). 5 : 2
-- View Answer