• If cost of 24 oranges is Rs. 72, then find out the cost of 120 oranges.

    A) Rs.18

      B) Rs.360

    C) Rs.172

      D) Rs.500

    Correct Answer:
      B) Rs.360

    Description for Correct answer
    Because, Cost of 24 oranges = Rs. 72

    Therefore, Cost of 1 orange = Rs. \( \Large \frac{72}{24} \)

    Therefore, Cost of 120 oranges = \( \Large \frac{72}{24} \times 120 = 3 \times 120 \) = Rs.360

Similar Questions
1). If cost of 15 eggs is Rs.75, then find out the cost of 4 dozens eggs.
A). Rs.240 B). Rs.300
C). Rs.150 D). Rs.185
-- View Answer
2). A worker makes a toy in every 2 h. If he works for 80 h, then how many toys will he make?
A). 40 B). 54
C). 45 D). 39
-- View Answer
3). 12 men can do a piece of work in 24 days. How many days are needed to complete the work, if 8 men are engaged in the same work?
A). 28 B). 36
C). 48 D). 52
-- View Answer
4). If 45 m of a uniform rod weighs 171 kg, then what will be the weight of 12 m of the same rod?
A). 49 kg B). 42.5 kg
C). 55 kg D). 45.6 kg
-- View Answer
5). 22 men can complete a job in 16 days. In how many days, will 32 men complete that job?
A). 14 B). 12
C). 16 D). 9
-- View Answer
6). If 10 spiders can catch 10 flies in 10 min, then how many flies can 200 spiders catch in 200 min?
A). 2000 B). 5000
C). 4000 D). 3000
-- View Answer
7). 2000 soldiers in a fort had enough food for 20 days. But some soldiers were transferred to another fort and the food lasted for 25 days. How many soldiers were transferred?
A). 400 B). 450
C). 525 D). 500
-- View Answer
8). If in a hostel, food is available for 45 days for 50 students. For how many days will this food be sufficient for 75 students?
A). 25 days B). 28 days
C). 30 days D). 40 days
-- View Answer
9). In a garrison, there was food for 1000 soldiers for one month. After 10 days 1000 more soldiers joined the garrison. How long would the soldiers be able to carry on with the remaining food?
A). 25 days B). 20 days
C). 15 days D). 10 days
-- View Answer
10). A garrison is provided with ration for 72 soldiers to last for 54 days. Find how long would the same amount of food last for 90 soldiers, if the individual ration is reduced by 10%?
A). 48 days B). 72 days
C). 54 days D). 126 days
-- View Answer