>> Aptitude >> Partnership
1). Srikanth and Vividh started a business investing amounts of Rs.185000 and Rs. 225000, respectively. If Vividh's share in the profit earned by them is Rs. 9000, what is the total profit earned by them together.
A). Rs. 17400 B). Rs.16400
C). Rs.16800 D). Rs.17800
2). Rajan and Sajan started a business initially with Rs. 14200 and Rs.15600, respectively. It total profits at the end year is 15600, respectively. It total profits at the end year is Rs.74500, what is Rajan's share in the profit?
A). Rs.39000 B). Rs.39600
C). Rs.35000 D). Rs.35500
3). A starts business with Rs. 9000 and B joins him after 6 months with an investment of Rs.45000. What will be the ratio of the profits A and B at the end of year?
A). 1 : 5 B). 5 : 2
C). 2 : 5 D). 5 : 1
4). X starts a business with Rs.300000 and y joins him after 3 months with Rs. 1200000. Find the ratio of the profits at the end of the year.
A). 2 : 5 B). 3 : 5
C). 5 : 1 D). 1 : 3
5). Ram, Shyam and Kamal together starts a business in partnership. The ratio of their capitals is 3 : 4 : 7. If their annual profit be Rs.21000, what will be Kamal's share in this profit?
A). Rs.12500 B). Rs.10500
C). Rs.15000 D). Rs. 10000
6). Rakesh, Dinesh and Mahesh start a business by investing Rs.5000, Rs.8000 and Rs.12000 respectively. At the end of year, they got profit of Rs.12500. What is the share of Dinesh in profit?
A). Rs.4000 B). Rs.4500
C). Rs.6000 D). Rs.7500
7). A and B invest in the ratio of 3 : 5 respectively. After 6 months , C enters the business with the investment of the capital equal to that of B. What will be the ratio of the profits of A,B and C at the end of year?
A). 6 : 10 : 5 B). 3 : 5 : 5
C). 3 : 5 : 2 D). 6 : 2 : 3
8). Reena, Reema and Meera take a car on rent and they use that car for 14h, 16hr and 22hr respectively. What amount will be paid by Meera, if total rent of the car is Rs.2080?
A). Rs. 880 B). Rs. 1280
C). Rs. 1040 D). Rs. 960
9). Pinku, Rinku and Tinku divide an amount of Rs.4200 amongst themselves in the ratio of 7 : 8 : 6 respectively. If an amount of Rs.200 is added to each of their shares, what will be their new respective ratio of their shares of amount?
A). 8 : 9 : 5 B). 7 : 9 : 5
C). 7 : 8 : 6 D). 8 : 9 : 7
10). Ramesh and Priya started a business initially with Rs. 5100 and Rs.6600, respectively. Investments done by both the persons are in for different time periods. If the total profit is Rs.5460, what is the profit of Ramesh?
A). Rs. 1530 B). Rs. 1600
C). Rs. 1400 D). Data inadequate