Compound interest Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). A sum amounts to Rs. 1352 in 2 yr at 4% compound interest. The sum is
A). RS.1250
B). RS.1200
C). RS.1300
D). RS.1260
2). What will be the present worth of RS. 169 due in 2 yr at 4% pa compound interest?
A). RS.156.25
B). RS.160
C). RS.150.50
D). RS.154.75
3). What amount will be received on a sum 0f Rs. 1750 in 2 1/2 Yr, if the interest is compounded at the rate of 8% pa?
A). RS.2125
B). RS.2122.85
C). RS.2100
D). RS.2200
4). What amount will be received on a sum of Rs. 15000 in 1 1/4 yr at 12% pa, if interest is compounded quarterly?
A). RS.16596.88
B). RS.16789.08
C). RS.17630.77
D). RS.17389.12
5). The compound interest on a sum of RS. 4000 becomes RS. 630.50 in 9 months. Find the rate of interest, if interest is compounded quarterly.
A). 20%
B). 23%
C). 19%
D). 21%


6). The population of a city increases at the rate of 5% pa. If the present population of the city is 185220, then what was its population 3 yr ago?
A). 181500
B). 183433
C). 160000
D). 127783
7). The population of a country is 10 crore and it is the possibility that the population will become 13.31 crore in 3 yr. What will be the the annual rate per cent on this growth?
A). 8%
B). 12.7%
C). 10%
D). 15%
8). A sum of RS. 400 amounts to RS. 441 in 2 yr. What will be its amount, if the rate of interest is increased by 5%?
A). RS.484
B). RS.560
C). RS.512
D). RS.560
9). A sum, at the compound rate of interest, becomes 2 1/2 times in 6 yr. The same sum becomes what times in 18 yr?
A). 5/2
B). 25/4
C). 125/8
D). 625/16
10). What is the difference between compound interest and simple interest for 2 yr on the sum of RS. 1250 at 4% pa?
A). RS.3
B). RS.4
C). RS.2
D). RS.8
Go to :
Total Pages : 3