Simple and compound interest Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
1). What would be the simple interest accrued in 4 yr on a principle of RS. 18440 at the rate 15% per annum?
A). RS.11075
B). RS.12250
C). RS.11500
D). RS.11064
2). Rakesh lent out RS. 8750 at 7% annual interest. Find the simple interest in 3 yr.
A). RS.1870
B). RS.1837.50
C). RS.1560
D). RS.2200
3). What will be simple interest for 1 yr and 4 months on a sum of RS. 25800 at the rate of 14% per annum?
A). RS.4816
B). RS.2580
C). RS.4816.75
D). RS.4815
4). The sum which amounts to RS. 364.80 in 8 yr at 3.5% simple interest per annum is
A). RS.285
B). RS.280
C). RS.275
D). RS.270
5). A sum of Rs. 2668 amounts to Rs. 4669 in 5yr at the rate of simple interest. Find the rate per cent.
A). 15.20%
B). 14.90%
C). 16%
D). 15%


6). Find the difference in amount and principal for RS. 4000 at the rate of 5% annual interest in 4 yr.
A). RS.865.50
B). RS.865
C). RS.400
D). RS.800
7). Kriya deposits an amount of RS. 65800 to obtain a simple interest at the rate of 14% per annum for 4 yr. What total amount will Kriya get at the end of 4 yr?
A). RS.102648
B). RS.115246
C). RS.125578
D). RS.110324
8). A sum becomes its double in 10 yr. Find the annual rate of simple interest.
A). 1%
B). 5%
C). 10%
D). 20%
9). A certain sum becomes 3 fold at 4% annual rate of interest. At what rate, it will become 6 fold?
A). 10%
B). 12%
C). 8%
D). 9%
10). A sum becomes 6 fold at 5% per annum. At what rate, the sum becomes 12 fold?
A). 10%
B). 12%
C). 9%
D). 11%
Go to :
Total Pages : 53