>> Aptitude >> Unitary Method
11). A garrison is provided with ration for 72 soldiers to last for 54 days. Find how long would the same amount of food last for 90 soldiers, if the individual ration is reduced by 10%?
A). 48 days B). 72 days
C). 54 days D). 126 days
12). 3 men can do a piece of work in 18 days. 6 boys can also do the same work in 18 days. In how many days, 4 men and 4 boys together will finish the work?
A). 10 days B). 6 days
C). 12 days D). 9 days
13). 10 men and 8 women can together complete a work in 5 days. Work done by a woman is equal to the half of the work done by a man. In how many days, will 4 men and 6 women complete that work?
A). 12 days B). 10 days
C). \( \Large 8\frac{2}{3} \) days D). \( \Large 9\frac{3}{4} \) days
14). If 12 men or 18 women can do a piece of work in 14 days, then how long will 8 men and 16 women take to finish the work?
A). 9 days B). 10 days
C). 12 days D). 14 days
15). If cost of 12 pens is Rs.84, then what is the cost of 10 such pens?
A). Rs.90 B). Rs.72
C). Rs.65 D). Rs.70
16). If 16 dozens bananas cost Rs.360, then how many bananas can be bought in Rs.60?
A). 16 bananas B). 48 bananas
C). 32 bananas D). 50 bananas
17). If price of m articles is Rs.n, then what is the price of 5 articles?
A). Rs.\( \Large \frac{5n}{m} \) B). Rs.\( \Large \frac{mn}{5} \)
C). Rs.\( \Large \frac{m}{n} \) D). Rs.\( \Large \frac{5m}{n} \)
18). Magaulal, a worker, makes an article in every \( \Large \frac{2}{3} \) h. If he works for \( \Large 7\frac{1}{2} \)h, then how many articles will he make?
A). \( \Large 11\frac{1}{4} \) B). \( \Large 11\frac{1}{3} \)
C). \( \Large 11\frac{1}{6} \) D). \( \Large 11\frac{2}{5} \)
19). Shantanu completes \( \Large \frac{5}{8} \) of a Job in 20 days. At this rate, how many more days will he take to finish the job?
A). 6 days B). 18 days
C). 5 days D). 12 days
20). 20 men can build 56 m long wall in 16 days. What length of a similar wall can be built by 70 men in 3 days?
A). 100 m B). 98 m
C). 48 m D). 85 m