Topics
>> Aptitude >> Trains
31). Two stations A and B, 100 km far away to each other. Two trains starts at the same time from station A and station B. The train starts from station A is running with the speed of 50 km/h to station B. The train starts from station B is running with the speed of 75 km/h to station A. At what distance both the trains meet with each other from station A?
A). 40 km
B). 20 km
C). 30 km
D). None of these
32). The distance travelled by a train is 1830 km. The speed of the train is one more than twice the time taken to travel the distance. What will be the respective ratio of the speed of the train and time taken to travel?
A). 30 : 61
B). 61 : 30
C). 25 : 51
D). 51 : 25
33). A person standing on a platform 160 meters long finds that a train crosses the platform in 54 sec. but himself in 30 seconds. Length of the train is
A). 100 m
B). 175 m
C). 150 m
D). 200 m
34). A train 300 m long, overtake a man walking along the line (in the same direction of the train) at the speed of 5 kms per hour and passed him in 30 sec. The train reached the station in 15 minutes after it has passed the man. In what time did the man reach the station?
A). 2 hrs. 4 min.
B). 2 hrs. 5 min.
C). 2 hrs. 3 min.
D). 2 hrs. 6 min.
35). Two trains are running at a speed of 50 km and 30 km per hour respectively in the same direction. The train running at 50 km/hr. crosses a man in the other train in 18 seconds. Length of the faster train is
A). 120 m
B). 100 m
C). 90 m
D). 115 m


36). A train of 24 carriages, each carriage of 60 m length with an engine of 60 In length is running at a speed of 60 km/hr. The time in which the train will cross the bridge measuring 1.5 km in length will be
A). 3 minutes
B). 4 minutes
C). 2 minutes
D). 3 min. 40 sec.
37). If a train 200 metres long passes a telegraph pole in 18 seconds, then speed of the train and the time in which it pass a bridge 250 m long respectively are
A). 45 km/hr, 44 sec
B). 32 km/hr, 45 sec
C). 40 km/hr, 40.5 sec
D). 40 km/hr, 40 sec
38). A train 540 m long is running at a speed of 72 km/hour. The time taken by the train to pass a tunnel 160 m long will be
A). 18 sec
B). 27 sec
C). 35 sec
D). 42 sec
39). A train 100 meters long passes a platform 100 meters long in 10 seconds. The speed of the train is
A). 36 km/hr
B). 45 km/hr
C). 63 km/hr
D). 72 km/hr
40). A train 200 m long meets a man going in opposite direction at the speed of 5 km/hr and passes him in 7.2 seconds. At what rate is the train going?
A). 100 km/hr
B). 95 km/hr
C). 105 km/hr
D). 110 km/hr
Go to :
Total Pages : 32