• A train travelling at a speed of 30 m/s crosses a 600 m long platform in 30 s. Find the length of the train.

    A) 120 m

      B) 150 m

    C) 200 m

      D) 300 m

    Correct Answer:
      D) 300 m

    Description for Correct answer

    Let length of the train be x m.

    Relative length of the train = (x + 600) m

    According to the question,

    \( \Large \frac{x+600}{30}=30 => x+600 = 900 \)

    Therefore, x = 900 - 600 = 300 m


Similar Questions
1). A 240 m long train crosses a platform of equal length in 27 s. What is the speed of the train in km/h?
A). 48 km/h B). 60 km/h
C). 56 km/h D). 64 km/h
-- View Answer
2). A train crossed a platform in 43 s. The length of the train is 170 m . What is the speed of the train?
A). 233 km/h B). 243 km/h
C). 265 km/h D). Cannot be determined
-- View Answer
3). A train crosses a platform in 30s travelling with a speed of 60 km/h. If the length of the train be 200 m, then the length of the platform is
A). 420 m B). 500 m
C). 300 m D). 250 m
-- View Answer
4). A train crosses a bridge of length 150 m in 15 s and a man standing on it in 9 s. The train is travelling at a uniform speed. Length of the train is
A). 225 m B). 200 m
C). 135 m D). 90 m
-- View Answer
5). A train moving with uniform speed crosses a pole in 2s and a 250 m long bridge in 7s. Find the length of the train.
A). 150 m B). 120 m
C). 100 m D). 80 m
-- View Answer
6). A train travelling with uniform speed crosses two bridges of lengths 300 m and 240 m in 21 s and 18 s, respectively. Find the speed of the train.
A). 72 km/h B). 68 km/h
C). 65 km/h D). 60 km/h
-- View Answer
7). The relative speed of a train in respect of a car is 90 km/h when train and car are moving opposite to each other. Find the actual speed of train, if car is moving with a speed of 15 km/h.
A). 80 km/h B). 105 km/h
C). 75 km/h D). 100 km/h
-- View Answer
8). A 440 m long train is running at 240 km/h. In what time will it pass a man running in the direction opposite to that of the train at 24 km/h?
A). 9 s B). 6 s
C). 12 s D). 4 s
-- View Answer
9). A 400 m long train takes 36 s to cross a man walking at 20 km/h in the direction opposite to that of the train. What is the speed of the train?
A). 20 km/h B). 80 km/h
C). 15 km/h D). 11 km/h
-- View Answer
10). A 280 m long train crosses a platform which is three times of its length, in 6 min 40 s. What is the speed of the train?
A). 3.2 m/s B). 1.4 m/s
C). 2.8 m/s D). Cannot be determined
-- View Answer