• In a meeting between two countries, each country has 12 delegates, all the delegates of one country shakes hands with all delegates of the other country. Find the number of handshakes possible?

    A) 72

      B) 144

    C) 288

      D) 234

    Correct Answer:
      B) 144

    Description for Correct answer
    Total number of handshakes = 12 x 12 = 144

Similar Questions
1). Find the number of ways, in which 12 different beads can be arranged to form a necklace.
A). 11! / 2 B). 10! / 2
C). 12! / 2 D). Couldn't be determined
-- View Answer
2). 20 persons were invited to a party. In how many ways, they and the host can be seated at a circular table?
A). 18! B). 19!
C). 20! D). Couldn't be determined
-- View Answer
3). A committee of 5 members is going to be formed from 3 trainees, 4 professors and 6 research associates. How many ways can they be selected, if in a committee, there are 2 trainees and 3 research associates?
A). 15 B). 45
C). 60 D). 9
-- View Answer
4). In how many ways, a committee of 3 men and 2 women can be formed out of a total of 4 men and 4 women?
A). 15 B). 16
C). 20 D). 24
-- View Answer
5). In how many ways, a cricket team of 11 players can be made from 15 players, if a particular player is always chosen?
A). 1835 B). 1001
C). 1635 D). 1365
-- View Answer
6). In how many ways, a cricket team of 11 players can be made from 15 players, if a particular player is never chosen?
A). 364 B). 480
C). 1365 D). 640
-- View Answer
7). How many straight lines can be drawn from 15 non collinear points?
A). 105 B). 120
C). 110 D). 115
-- View Answer
8). There is a polygon of 12 sides. How many triangles can be drawn using the vertices of polygon?
A). 200 B). 220
C). 240 D). 260
-- View Answer
9). There are 14 points in a plane, out of which 4 are collinear. Find the number of triangles made by these points.
A). 364 B). 360
C). 368 D). 365
-- View Answer
10). There are 10 points in a plane, out of which 5 are collinear. Find the number of straight lines formed by joining them.
A). 36 B). 45
C). 30 D). 35
-- View Answer