• In how many different ways, can the letters of the word 'VENTURE' be arranged?

    A) 840

      B) 5040

    C) 1260

      D) 2520

    Correct Answer:
      D) 2520

    Description for Correct answer
    The required different ways

    = \( \large\frac{7!}{2!} = \frac{7 \times 6 \times 5 \times 4 \times 3 \times 2!}{2!} = 2520\)

Similar Questions
1). How many different signals , can be made by 5 flags from 8 flags of different colors?
A). 6270 B). 1680
C). 20160 D). 6720
-- View Answer
2). A child has four pockets and three marbles. In how many ways, the child can put the marbles in the pockets?
A). 12 B). 64
C). 256 D). 60
-- View Answer
3). In how many different ways, can the letters of the word 'ASSASSINATION' be arranged, so that all S are together?
A). 10! B). 14!/(4!)
C). 151200 D). 3628800
-- View Answer
4). There is a 7-digit telephone number with all different digits. If the digit at extreme right and extreme left are 5 and 6 respectively, find how many such telephone numbers are possible?
A). 120 B). 100000
C). 6720 D). 30240
-- View Answer
5). In a meeting between two countries, each country has 12 delegates, all the delegates of one country shakes hands with all delegates of the other country. Find the number of handshakes possible?
A). 72 B). 144
C). 288 D). 234
-- View Answer
6). Find the number of ways, in which 12 different beads can be arranged to form a necklace.
A). 11! / 2 B). 10! / 2
C). 12! / 2 D). Couldn't be determined
-- View Answer
7). 20 persons were invited to a party. In how many ways, they and the host can be seated at a circular table?
A). 18! B). 19!
C). 20! D). Couldn't be determined
-- View Answer
8). A committee of 5 members is going to be formed from 3 trainees, 4 professors and 6 research associates. How many ways can they be selected, if in a committee, there are 2 trainees and 3 research associates?
A). 15 B). 45
C). 60 D). 9
-- View Answer
9). In how many ways, a committee of 3 men and 2 women can be formed out of a total of 4 men and 4 women?
A). 15 B). 16
C). 20 D). 24
-- View Answer
10). In how many ways, a cricket team of 11 players can be made from 15 players, if a particular player is always chosen?
A). 1835 B). 1001
C). 1635 D). 1365
-- View Answer