Number System Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
41). When 121012 is divided by 12, the remainder is
A). 0
B). 2
C). 3
D). 4
42). The sum of place values of 2 in 2424 is
A). 4
B). 220
C). 2002
D). 2020
43). The pair of numbers which are relatively prime to each other is
A). (68, 85)
B). (65, 91)
C). (92, 85)
D). (102,153)
44). 2/3 is a rational number whereas  \( \Large \frac{\sqrt{2}}{\sqrt{3}} \) is
A). also a rational number
B). an irrational number
C). not a number
D). a natural periodic number
45). When 1/7 of a number is subtracted from the number itself, it gives the same value as the sum of all the angles of a triangle. What is the number?
A). 224
B). 210
C). 140
D). 350


46). In a division sum, the divisor is ten times the quotient and five times the remainder. If the remainder is 46, then find the dividend.
A). 5388
B). 5343
C). 5336
D). 5391
47). The product of two consecutive odd numbers is 6723. What is the greater number?
A). 89
B). 85
C). 91
D). 83
48). The sum of the four consecutive even numbers is 284. What would be the smallest number?
A). 72
B). 74
C). 68
D). 66
49). The sum of the digits of a two-digit number is 14 and the difference between the two digits of the number is 2. What is the product of the two digits of the two-digit number?
A). 56
B). 48
C). 45
D). Couldn't be determined
50). What number should be added to 231228 to make it exactly divisible by 33?
A). 1
B). 2
C). 3
D). 4
Go to :
Total Pages : 36