Number System Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
61). Which of the following numbers always divides the difference between the squares of two consecutive odd integers?
A). 7
B). 3
C). 8
D). 6
62). A number divided by 56 gives 29 as remainder. If the same number is divided by 8, the remainder will be
A). 4
B). 5
C). 6
D). 7
63). A number when divided by a divisor leaves a remainder of 24. When twice the original number is divided by the same divisor, the remainder is 11. What is the value of the divisor?
A). 13
B). 59
C). 35
D). 37
64). The number 58129745812974 is divisible by
A). 11
B). 8
C). 4
D). None of these
65). How many numbers between - 11 and 11 are multiples of 2 or 3?
A). 11
B). 14
C). 15
D). None of these


66). Which one of the following numbers is divisible by 11?
A). 45678940
B). 54857266
C). 87524398
D). 93455120
67). What is the remainder when \( \Large 4^{1000} \) is divisible by 7?
A). 1
B). 2
C). 4
D). None of these
68). The remainder when \( \Large 9^{19}+6 \) is divided by 8 is
A). 2
B). 3
C). 5
D). 7
69). What will be the remainder when \( \Large 19^{100} \) is divided by 20?
A). 19
B). 20
C). 3
D). 1
70). \( \Large 19^{5}+21^{5} \) is divisible by
A). Only 10
B). Only 20
C). Both 10 and 20
D). Neither 10 nor 20
Go to :
Total Pages : 36