Number System Questions and answers

  1. Aptitude
    1. Approximation
    2. Average
    3. Boat and Stream
    4. Compound interest
    5. Discount
    6. Linear Equations
    7. Mensuration
    8. Mixture and Allegation
    9. Number series
    10. Number System
    11. Partnership
    12. Percentage
    13. Permutation and combination
    14. Pipes and Cisterns
    15. Probability
    16. Problem on ages
    17. Profit and Loss
    18. Ratio and Proportions
    19. Simple and compound interest
    20. Time and Distance
    21. Time and work
    22. Trains
    23. Unitary Method
    24. Word problems
    25. Work and Wages
51). Find the sum of first 37 odd numbers.
A). 1369
B). 1295
C). 1388
D). 1875
52). Find the sum of first 84 even numbers.
A). 7140
B). 7540
C). 6720
D). 8832
53). Sum of first 15 multiples of 8 is
A). 960
B). 660
C). 1200
D). 1060
54). The poduct of four consecutive natural numbers plus one is
A). a non-square
B). always sum of two square numbers
C). a square
D). None of the above
55). Find the unit digit in the product of (268 x 539 x 826 x 102).
A). 5
B). 3
C). 4
D). 2


56). Find the unit digit in the product of (4326 x 5321).
A). 6
B). 8
C). 1
D). 3
57). Find the last two-digits of 15 x 37 x 63 x 51 x 97 x 17
A). 35
B). 45
C). 55
D). 85
58). How many rational numbers are there between 1 and 1000?
A). 998
B). 999
C). 1000
D). Infinite
59). The sum of 5 consecutive even numbers A,B,C,D and E is 130. What is the product of A and E ?
A). 720
B). 616
C). 660
D). 672
60). The sum of the five consecutive numbers is equal to 170. What is the product of largest and the smallest numbers?
A). 1512
B). 1102
C). 1152
D). 1210
Go to :
Total Pages : 36