Exams >> Bank Exams >> SBI Associates Clerk
1). L is the daughter of K. L is married to D. B is the son of D. T is married to B. How is D related to T?
A). Father-in-law B). Mother-in-law
C). Cannot be determined D). Father
E). Mother

Directions [2-7] : Study the following information to answer the given questions.

B, C, D, E, F, G, H and I are seated in a straight line facing North but not necessarily in the same order.
Only two people sit between B and I. B sits at one of the extreme ends of the line. G sits second to the right of I. E sits third to the left of H. H is not an immediate neighbour of G. D and F are immediate neighbours of each other. Neither D nor F is an immediate. neighbour of H. D does not sit at any-of the extreme ends of the line.

2). Who amongst the following sits exactly in the middle of the person who sits third from the left and the person who sits second from the light?
A). H B). E
C). D D). G
E). C
3). What is the position of H with respect to G.
A). Third to the right B). Second to the right
C). Fifth to the right D). Fourth to the left
E). Second to the left
4). If all the given people are made to sit in alphabetical order from left to right, the positions of how many of them will remain unchanged?
A). Three B). None
C). Two D). One
E). Four
5). Which of the following is true with respect to E as per the given seating arrangement?
A). E sits to immediate left of G. B). Both I and H are immediate neighbours of E.
C). Only two people sit to the right of E. D). None of the given options is true.
E). Only one person sit between E and B.
6). Which of the following represents the person seated at the extreme left end of the line?
A). C B). B
C). H D). I
E). F
7). How many persons are seated between D and G?
A). Three B). Two
C). None D). Four
E). One
Directions (8-13): Study the given information and answer the given questions.

Eight people- K, L, M, N, W, X, Y and Z are sitting around a circular table facing the centre, with equal distances between each other but not necessarily in the same order.

K is not an immediate neighbor of W and Z. M sits third to the right of W. L is an immediate neighbour of W. Only two people sit between L and X. Y sits to the immediate right of N.
8). Which of the following pairs represents the immediate neighbours of M?
A). X, Y B). Z, B
C). X, W D). Z, X
E). N, W
9). What will come in place of the question mark (?) in the following series based on the given arrangement? NX, KM, XZ, ML, ?
A). ZK B). WL
C). ZY D). KL
E). ZW
10). Who amongst the following sits second to the right of M?
A). N B). K
C). Z D). X
E). Y