Bank Of Baroda-Probationary officer Questions and answers

Direction (1) : Read the given information and answer the question.
Experts from an interview:
Expert X : 'As per my clinical experience, in addition to the number of people coming for treatment of mental disorders, those coming for the treatment of coping issues related to their lifestyle have also increased. This only highlights the importance of having a slow paced and healthy lifestyle in today's day and age'.
Expert Y: “It would be a very short sighted view to say that the increase in number of people seeking treatment and therapy is only due to inappropriate. In the past 10 years, I have noticed that patients coming to me for treatment are increasingly becoming more aware of the importance of mental health.
1). Which of the following can be concluded from the given statement?

A. Both the experts believe that there is an increase in the number of people seeking treatment for mental-health related issues.

B. Expert does not agree at all with expert X.

C. Both expert X and Expert Y work at some capacity in the field of mental health.

D. As per Expert X if people make their lifestyles slow paced the number of people seeking treatment for lifestyle related problems will be the same as it was a few years ago


A). Only C
B). All A, B, C and D
C). Both A and D
D). Both C and D
E). Both B and C
Direction (2) : Read the given information and answer the question.
Since College M was inaugurated around 6 years ago the popularity of College D has fallen drastically. Despite the fact that College D has reduced its tuition fee by 25% and also improved facilities on campus, students still prefer College M over College D.
2). Which of the following may not be a reason for students' preference for College M over College D?
A). College D is located at a very inconvenient location, thus making it difficult for students to commute as compared to College M.
B). College M, unlike College D, has collaboration with many international universities; hence, those universities give first preference to students from College M for post graduation.
C). College M offers many more courses to students to specialise in as compared to College D.
D). College M has tie ups with many organisations for campus recruitment, whereas, College D does not have such tie ups and students are on their own after graduation.
E). College M has not yet recruited any of its students as teaching faculty whereas all the faculty members of College D are alumni of the same college.
Directions (3-7): Study the given information carefuIIy and answer the questions.
Eight people-S, T, U, V, W, X, Y and Z are sitting in a straight line facing north but not necessarily in the same order. Each of them likes a different hobby namely-Cooking, Reading, Singing, Baking, Archery, Knitting, Painting and Drawing but not necessarily in the same order. T sits fourth to the right of X. The one who likes Singing sits to the immediate right of T. Only two people sit between the one who likes Singing and the one who likes Painting. The one who likes Drawing sits second to the left of the one who likes Painting. Only two people sit between U and the one who likes Drawing. Y sits to the immediate left of S. Y does not sit at any of the extreme ends of the line. Y sits at one of the positions to the left of T. Only three people sit between the one who likes Singing and the one who likes Cooking. As many people sit between T and the one who likes Archery as between T and the one who likes Cooking. Z sits second to the left of the one who likes Archery. The one who likes Knitting sits third to the right of the one who likes Reading. V does not likes Knitting.
3). Which of the following pairs represent those who sit at extreme ends of the line ?
A). U, W
B). U, The one who likes Singing
C). The one who likes Drawing, V.
D). T, The one who likes Archery
E). X, The one wholikes Knitting.
4). Which of the following statements is true regarding W?
A). Only three people sit between W and Y
B). W likes Archery
C). All the given statements are true
D). W sits third to the right of U
E). W sits at one of the extreme ends of the line
5). Four of the following five are alike in a certain way based on their seating position in the given seating arrangement and so form a group. Which one does not belong to the group?
A). S-Cooking
B). X-Reading
C). Y-Drawing
D). V-Knitting
E). U-Painting


6). Who is sitting second to the left Z
A). V
B). The one who like Reading
C). No one
D). S
E). The one who like Cooking
7). Who amongst the following likes Reading?
A). W
B). Y
C). Z
D). S
E). U
Directions (8-12): These questions consist of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and mark the appropriate answer. Give answer:
8). Among six people- J, K, L, M, N and O, each having a different weight, who is the second lightest?

I.Only three people are lighter than M. L is lighter than M. L is heavier than N but lighter than J. O is heavier than K.

II. K is lighter than only one person. J is heavier than L but lighter than M. M is not the heaviest. L is not the lightest.




A). The data even in both statements I and 11 togther are not sufficient to answer the question.
B). The data in statement I alone are sufficient to answer the question while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question.
C). The data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
D). The data in both statements I and II are necessary to answer the question.
E). The data in statement II alone are sufficient to answer the question while the data in statement I are not sufficient to answer the question.
9). Eight people are sitting in two parallel rows containing four people each, in such a way that there is equal distance between adjacent persons. In row-1 W, X,

Y and Z are seated and all of them are facing south. In row-2 M, N, O and P are seated and all of them are facing north. Therefore in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row. (Note: None of the information given is necessarily in the same order). Who amongst M, N, O and P faces Z?

I. Z sits second to the left of X. Only one person sits between the one who faces Z and P. Only one person sits between N and O. N sits to the immediate right of P.

II. X sits to the immediate right of Y. X sits on one of the extreme ends of the row. O faces W. P sits to the immediate left of N.


A). The data even in both statements I and 11 togther are not sufficient to answer the question.
B). The data in statement I alone are sufficient to answer the question while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question.
C). The data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
D). The data in both statements I and II are necessary to answer the question.
E). The data in statement II alone are sufficient to answer the question while the data in statement I are not sufficient to answer the question.
10). Three boxes, U, V and W each having a different colour, Blue, Orange and Yellow are kept one above the other (but not necessarily in the same order). How many boxes (none/one/two) are kept above V?

I. Box V is kept immediately above box U. Yellow box is kept immediately above Blue box. V is not the Blue box. U is not the Yellow box.

II. Only one box is kept between Yellow box and W. Orange box is kept immediately below U. Box V is kept on one of :the positions above the Orange box.


A). The data even in both statements I and 11 togther are not sufficient to answer the question.
B). The data in statement I alone are sufficient to answer the question while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question.
C). The data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
D). The data in both statements I and II are necessary to answer the question.
E). The data in statement II alone are sufficient to answer the question while the data in statement I are not sufficient to answer the question.
Go to :
Total Pages : 20