SBI JuniorAssociates-Prelims Questions and answers

Directions (1-5) : In these questions, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any. That word is your answer. If all the words given in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, mark 'All correct' as your answer.
1). To prompt a significant increase in the number of apprentices being trainned PSUs are launching novel efforts.
A). Prompt
B). increase
C). trainned
D). efforts
E). All correct
2). The phytochemicals responsible for the orange colour in fruits and vegetables help maintain healthy eyes and improve one's iimmune system.
A). maintain
B). healthy
C). improve
D). system
E). All correct
3). In the DBT system subsidies are transferred to beneficiaries directively through their bank accounts.
A). transferred
B). directively
C). through
D). accounts
E). All correct
4). A surge in inflation for both food and manufacturing goods rules out a rate cut by RBI in its next monetory policy review.
A). surge
B). rules
C). monetory
D). review
E). All correct
5). Many borrowers found themselves unable to repay loans that they took in the boom years to finance rapid expantion.
A). borrowers
B). found
C). repay
D). expantion
E). All correct


Directions [6-10) : Rearrange the given six sentences group of sentences (A), (B), (C),(D),(E) and
(F) in a proper sequence so as to form a Meaningful paragraph and then answer the given questions.

(A ) 'Oh what a tool I was! It was an extraordinary animal and l never knew it!' the man thought to himself when he suddenly realised that the bidding was about to close.
(B) Hearing this, a man came forward and offered forty diners tor the donkey while another offered fifty diners and soon a crowd gathered.
(C) The man was standing nearby and was amazed at the interest shown in the donkey he had sold by the crowd.
(D) One day a man took his donkey to the market and sold it for thirty dinars to the first bidder.
(E) 'Eighty dinars!' shouted the man in desperation and bought back his donkey.
(F) The man who bought it immediately put it up for auction. He started the bidding and shouted to the passerby about the donkey's qualities, calling it a rare specimen.
6). Which of the following should be the FIRST sentence alter the rearrangement ?
A). A
B). B
C). C
D). D
E). F
7). Which of the following should be the THIRD sentence after the rearrangemt ?
A). A
B). B
C). C
D). E
E). F
8). Which of the following should be the SIXTH (LAST) sentence after the rearrangement ?
A). A
B). B
C). C
D). E
E). F
9). Which of the following should be the FIFTH sentence after the rearrangement ?
A). A
B). C
C). D
D). E
E). F
10). Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement ?
A). A
B). B
C). C
D). E
E). F
Go to :
Total Pages : 10