IBPS RRB-Prelims Questions and answers

Directions (1-5) : Read the given information to answer the given questions.
Seven people viz. M, N, O, P, Q, R and S buy a car in seven different months of the same year viz. January, February, March, April, May, June and July but not necessarily in the same order. P buys a car in a month having 31 days after April. Only two people buy a car between P and N. Only three people buy a car between O and S. O buys a car in one of the months before S. S does not buy a car in June. R buys a car in the month immediately before M.
1). How many people buy a car between R and N ?
A). Three
B). One
C). None
D). More than three
E). Two
2). Who buys the car in one of the months before R ?
A). Only N
B). Both O and S
C). Only S
D). Both N and P
E). Only O
3). Which of the following is true as per the given information ?
A). N buys a car in one of the months before R.
B). None of the given statements is true.
C). Only four people buy a car between O and M.
D). P buys a car in May.
E). O buys a car in the month immediately before S.
4). In which month did Q buy a car ?
A). April
B). January
C). July
D). November
E). June
5). Four of the following five are alike in a certain way based on the given arrangement and thus form a group. Which is the one that does not belong to the group ?
A). O-April
B). Q-March
C). R-July
D). S-February
E). M-June


Directions (6-10): In these questions, relationship between different elements is shown in the statements. The statements are followed by conclusions. Study the conclusions based on the given statements and give answer
6). Statement:

\( \Large A \le N=K > L; N\le O=T\)

Conclusion:

I. \( \Large O \ge A \)

II. \( \Large T < L \)

A). Only conclusion I is true
B). Only conclusion II is true
C). Both conclusions I and II are true
D). Neither conclusion I nor II is true
E). Either conclusion I or II is true
7). Statement:

\( \Large P \le I = N \le K > S; X > K \le Y \)

Conclusion:

I. \( \Large P < Y \)

II. \( \Large P = Y \)

A). Only conclusion I is true
B). Only conclusion II is true
C). Both conclusions I and II are true
D). Neither conclusion I nor II is true
E). Either conclusion I or II is true
8). Statement:

\( \Large P \le I= N \le K > S; X>K \le Y \)

Conclusion:

I. \( \Large I \le S \)

II. \( \Large S < X \)

A). Only conclusion I is true
B). Only conclusion II is true
C). Both conclusions I and II are true
D). Neither conclusion I nor II is true
E). Either conclusion I or II is true
9). Statement:

\( \Large F>W = S \le C; Y \le W \)

Conclusion:

I. \( \Large C \ge Y \)

II. \( \Large F>C \)

A). Only conclusion I is true
B). Only conclusion II is true
C). Both conclusions I and II are true
D). Neither conclusion I nor II is true
E). Either conclusion I or II is true
10). Statement:

\( \Large K = M \le A < Z \ge D > E \)

Conclusion:

I. \( \Large A < E \)

II. \( \Large Z > K \)

A). Only conclusion I is true
B). Only conclusion II is true
C). Both conclusions I and II are true
D). Neither conclusion I nor II is true
E). Either conclusion I or II is true
Go to :
Total Pages : 8