SBI PO-Main Exam Questions and answers

1). Kavinder Singh and Satish Kumar is related to which game?
A). Boxing
B). Cricket
C). Hockey
D). Football
E). Badminton
2). As per report of Stockholm International Peace Research Institute [SIPRI] India's military expenditure in 2016 grew by:
A). 9.5%
B). 8.5%
C). 8.7%
D). 9.3%
E). 9.1%
3). What is the meaning of ā€œCā€ in PCA?
A). Prompt Collateral Action
B). Prompt Corrective Action
C). Prompt Credit Action
D). Prompt Cumulative Action
E). Prompt Competitive Action
4). India Licensing Expo (ILE), India's first and most influential brand licensing show will take place on August 20-21 in:
A). New Delhi
B). Mumbai
C). Kolkata
D). Chennai
E). Bangalore
5). Who is highest Wicket-taker in women's ODIs ?
A). Mithali Raj
B). Neetu David
C). Ihulan Goswai
D). Anju Chopra
E). Anju Iain


6). The Insolvency and Bankruptcy E Board of India (IBBI) has constituted a Technical Committee in accordance with Regulation 14 of the IBBI (Information Utilities) Regulations, 2017. The Technical Committee (Committee) will be headed by:
A). Mukulita Das
B). Navrang Saini
C). Dri M.S. Sahoo
D). Dr. R.B. Barman
E). Shipra Shetty
7). India's growth for 2018-19 as projected by IMF:
A). 7.1%
B). 7.7%
C). 7.5%
D). 7.4%
E). 7.2%
8). National Financial Switch (NFS) is run by :
A). NPCI
B). Reserve Bank of India
C). National Information Centre
D). Institute of Development and Research in Banking
E). None of the above
9). Who was elected as head of FlFA's governance committee at the world football governing body's 67th Congress in Bahrain's capital city of Manama ?
A). Justice Dipak Misra
B). Justice Jasti Chelameswar
C). Justice Mukul Mudgal
D). Justice Madan Bhimarao Lokur
E). Justice Utpal Sahu
10). Foreign direct investment (FDI) in India grew 18 per cent during 2016 to touch ............ data released by the Department of Industrial Policy and Promotion [DIPP].
A). $53 billion
B). $46 billion
C). $57 billion
D). $45 billion
E). $54 billion
Go to :
Total Pages : 16