IBPS PO-Prelims4 Questions and answers

Directions (1-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (5) i.e. 'No error' (Ignore errors of punctuation, if any).
1). Research show that people (1)/ who are able to responding (2)/ more quickly to questions are (3)/ perceived as more charismatic. (4)/ No error (5)
A). Research show that people
B). who are able to responding
C). more quickly to questions are
D). perceived as more charismatic.
E). No error
2). His wife's untimely death (1)/ in a plane'crash and him (2)/ to the supportive actress, who (3)/ lend him a shoulder to cry on. (4)/ No error (5) .
A). His wife's untimely death
B). in a plane'crash and him
C). to the supportive actress, who
D). lend him a shoulder to cry on
E). No error
3). Staying healthy (1)/ and high spirited (2)/ is not (3)/ very difficult. (4)/.No error (5)
A). Staying healthy
B). and high spirited
C). is not
D). very difficult
E). No error
4). Like against (1)/ a fixed interest rate loan, (2)/ a floating interest rate loan offers (3)/ flexibility to borrowers. (4)/ No error (5)
A). Like against
B). a fixed interest rate loan,
C). a floating interest rate loan offers
D). flexibility to borrowers.
E). No error
5). The director refused (1)/ to meet his critics (2)/ and did not respond to (3)/ any of their letters.(4)/ No error (5)
A). The director refused
B). to meet his critics
C). and did not respond to
D). any of their letters
E). No error


6). All companies must (1)/ send its annual report to (2)/ its shareholders twenty-one days (3)/ before the Annual General Body Meeting. (4)/ No error (5)
A). All companies must
B). send its annual report to
C). its shareholders twenty-one days
D). before the Annual General Body Meeting
E). No error
7). To be an effective manager (1) it is vital to (2)/ know the goals and vision (3)/ of your organisation. (4)/ No error (5)
A). To be an effective manager
B). it is vital to
C). know the goals and vision
D). of your organisation
E). No error
8). His aim is (1)/ provided cheap and (2)/ reliable internet facilities ,(3)/ to every village. within five years. (4)/ No error (5)
A). His aim is
B). provided cheap and
C). reliable internet facilities
D). to every village. within five years.
E). No error
9). Bank notes have (1)/ many special features so (2)/ that bank staff can (3)/ easier identify fake notes. (4)/ No error (5)
A). Bank notes have
B). many special features so
C). that bank staff can
D). easier identify fake notes.
E). No error
10). According to the Census Bureau, (1)/ India will have (2)/ a more population (3)/ than China by 2025. (4)/ No error (5)
A). According to the Census Bureau,
B). India will have
C). a more population
D). than China by 2025.
E). No error
Go to :
Total Pages : 10