• Directions [2-7] : Study the following information to answer the given questions.

    B, C, D, E, F, G, H and I are seated in a straight line facing North but not necessarily in the same order.
    Only two people sit between B and I. B sits at one of the extreme ends of the line. G sits second to the right of I. E sits third to the left of H. H is not an immediate neighbour of G. D and F are immediate neighbours of each other. Neither D nor F is an immediate. neighbour of H. D does not sit at any-of the extreme ends of the line.

    Which of the following represents the person seated at the extreme left end of the line?

    A) C

      B) B

    C) H

      D) I

    E) F

    Correct Answer:
      B) B

    Description for Correct answer

Similar Questions
1). How many persons are seated between D and G?
A). Three B). Two
C). None D). Four
E). One
-- View Answer
2). Which of the following pairs represents the immediate neighbours of M?
A). X, Y B). Z, B
C). X, W D). Z, X
E). N, W
-- View Answer
3). What will come in place of the question mark (?) in the following series based on the given arrangement? NX, KM, XZ, ML, ?
A). ZK B). WL
C). ZY D). KL
E). ZW
-- View Answer
4). Who amongst the following sits second to the right of M?
A). N B). K
C). Z D). X
E). Y
-- View Answer
5). Which of the following statements is true as per the given arrangement?
A). None of the given options is true. B). M sits to the immediate left of N.
C). X is an immediate neighbor of Z. D). N sits second to the right of X.
E). L sits second to the right of K.
-- View Answer
6). How many people sit between X and W as per the given arrangement?
A). Three B). More than three
C). None D). One
E). Two
-- View Answer
7). Based on the given arrangement four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which of the following does not belong to that group?
A). N, L B). M, N
C). Y, Z D). L, X
E). K, M
-- View Answer
8). If each vowel in the word DOMAINS is changed to next letter in English alphabetical series and each consonant is changed to previous letter in English alphabetical series and then all alphabets in the word thus formed is arranged in alphabetical order (from left to right), which of the following will be third from the right end of the new arrangement thus formed?
A). J B). C
C). P D). M
E). B
-- View Answer
9). Which of the following will come in place of the question mark (?) in the following series as per English alphabetical order?
AC BE CG ? EK
A). DF B). DG
C). DJ D). CF
E). DI
-- View Answer
10). The sum of all the three digits of which of the following two numbers is exactly the seine?
A). 527 and 749 B). 749 and 188
C). 863 and 456 D). 863 and 188
E). 527 and 188
-- View Answer