• Directions [2-7] : Study the following information to answer the given questions.

    B, C, D, E, F, G, H and I are seated in a straight line facing North but not necessarily in the same order.
    Only two people sit between B and I. B sits at one of the extreme ends of the line. G sits second to the right of I. E sits third to the left of H. H is not an immediate neighbour of G. D and F are immediate neighbours of each other. Neither D nor F is an immediate. neighbour of H. D does not sit at any-of the extreme ends of the line.

    What is the position of H with respect to G.

    A) Third to the right

      B) Second to the right

    C) Fifth to the right

      D) Fourth to the left

    E) Second to the left

    Correct Answer:
      B) Second to the right

    Description for Correct answer

Similar Questions
1). If all the given people are made to sit in alphabetical order from left to right, the positions of how many of them will remain unchanged?
A). Three B). None
C). Two D). One
E). Four
-- View Answer
2). Which of the following is true with respect to E as per the given seating arrangement?
A). E sits to immediate left of G. B). Both I and H are immediate neighbours of E.
C). Only two people sit to the right of E. D). None of the given options is true.
E). Only one person sit between E and B.
-- View Answer
3). Which of the following represents the person seated at the extreme left end of the line?
A). C B). B
C). H D). I
E). F
-- View Answer
4). How many persons are seated between D and G?
A). Three B). Two
C). None D). Four
E). One
-- View Answer
5). Which of the following pairs represents the immediate neighbours of M?
A). X, Y B). Z, B
C). X, W D). Z, X
E). N, W
-- View Answer
6). What will come in place of the question mark (?) in the following series based on the given arrangement? NX, KM, XZ, ML, ?
A). ZK B). WL
C). ZY D). KL
E). ZW
-- View Answer
7). Who amongst the following sits second to the right of M?
A). N B). K
C). Z D). X
E). Y
-- View Answer
8). Which of the following statements is true as per the given arrangement?
A). None of the given options is true. B). M sits to the immediate left of N.
C). X is an immediate neighbor of Z. D). N sits second to the right of X.
E). L sits second to the right of K.
-- View Answer
9). How many people sit between X and W as per the given arrangement?
A). Three B). More than three
C). None D). One
E). Two
-- View Answer
10). Based on the given arrangement four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which of the following does not belong to that group?
A). N, L B). M, N
C). Y, Z D). L, X
E). K, M
-- View Answer