Topics
Exams >> Bank Exams >> SBI Associates Clerk
Directions (51-55): In these questions, the sentence has a blank indicating that something has been omitted. Choose the word that best fits the meaning of the sentence as a whole.
51). ......... you really want to grow as an entrepreneur, you have to learn to delegate.
A). Accordingly
B). If
C). Whether
D). Lately
E). Perhaps
52). OPEC is a group of 12 nations whose members ........... approximately 40 percent of the world's oil requirements.
A). comprise
B). including
C). estimate
D). delivers
E). supply
53). Our ......... is that a global climate agreement to cut greenhouse gas emissions will be finalised at the summit.
A). trouble
B). hope
C). support
D). offer
E). worries
54). She is the first woman to lead a central bank of a major developed economy and has predicted economic trends ..............
A). excellent
B). proper
C). correct
D). insightful
E). accurately
55). Since the government has increased funding to education the number of children enrolled in schools has ..........
A). fell
B). growing
C). improved
D). heighten
E). rise


Directions (56-60): In these questions, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, if any. That word is your answer. If all the words given in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, mark “All correct” as your answer.
56). Investors are become more confident about economic recovery because the government has announced reforms.
A). Investors
B). confident
C). recovery
D). reforms
E). All correct
57). It is expected that RBI will slash interest rates before the government presence the budget.
A). expected
B). slash
C). rates
D). presence
E). All correct
58). Though all stories of courage are unique and touching, his story especially has left a lasting impression on me.
A). unique
B). left
C). lasting
D). impression
E). All correct
59). My experience has shown that one can achieve whatever we want to in life if we are motivated.
A). experience
B). shown
C). achieve
D). motivated
E). All correct
60). One of the responsibilities of the finance commission is to make recommendations on the distribution of expenditure between the centre and the state.
A). responsibilities
B). recommendations
C). distribution
D). expenditure
E). All correct
Go to :
Total Pages : 16