IBPS PO-Prelims1 Questions and answers

Directions (31-35) : Study the following graph carefully and answer the questions that follow :

The graph given below represents the number of users of two broadband services A and B across 5 cities P, Q, R, S and T.

31). What is the total number of users of brand B across all give cities together ?
A). 2700
B). 3000
C). 3100
D). 2900
E). 3200
32). The number of uses of brand A in city T is what percent of the number of users of brand B in city Q ?
A). 150
B). 110
C). 140
D). 160
E). 120
33). What is the average number of users of brand A across all five Cities together ?
A). 560
B). 570
C). 580
D). 590
E). 550
34). What is the difference between the total number of users of Brand A and B together in city R and the total number ofusers ofbrand A and B together in city P ?
A). 170
B). 140
C). 130
D). 150
E). 160
35). What is the respective ratio of the number users of brand A in city P to the number of users of brand B in city S?
A). 5:7
B). 4:7
C). 2:5
D). 3:4
E). 5:6


Directions (36-40) : What approximate value should come in place of the question mark (?) in the given questions ? (Note : You are not expected to calculate the exact Value)
36). \( \large \sqrt{1230} \) + \( \large \sqrt{4230} \) = ?
A). 50
B). 200
C). 100
D). 150
E). 250
37). 7\( \Large \frac{3}{11} \) \( \Large \times \) 626 - 7\( \Large \frac{2}{3} \) = ?
A). 4445
B). 4545
C). 4495
D). 4595
E). 4515
38). 49% of 5051 - \( \Large \frac{3}{7} \)th of 999 = ?
A). 2145
B). 2045
C). 1945
D). 1905
E). 2165
39). 4329 + 19 + 6464 + 13 = ?
A). 725
B). 625
C). 925
D). 525
E). 825
40). \( \large 4.012^{3} \) + \( \large (29.997^{2} \) = ?
A). 1025
B). 965
C). 745
D). 765
E). 305
Go to :
Total Pages : 10