IBPS PO-Prelims1 Questions and answers

Directions (59-63) : What should come in place of question mark ( ?) in the following number series ?
61). 10 17 48 155 688 3475 ?
A). 27534
B). 25670
C). 21369
D). 20892
E). None of these
62). 1 3 24 360 8640 302400 ?
A). 14525100
B). 154152000
C). 14515200
D). 15425100
E). None of these
63). 0 5 18 43 84 145 ?
A). 220
B). 240
C). 260
D). 280
E). None of these
64). The compound interest accrued in 2 years on a principle amount of Rs. 16,250/- is Rs. 5,616/- What is the rate of interest p.c.p.a. ?
A). 0.22
B). 0.16
C). 0.18
D). Cannot be determined
E). None of the above
65). The average height of 21 girls was recorded as 148 cm. If the teacher's height was added, the average increased by one. What was the teacher's height ?
A). 156 cm
B). 168 cm
C). 170 cm
D). 162 cm
E). None of these


66). Suresh's sister is the wife of Ram. Ram is Rani's brother. Ram's father is Madhur. Sheetal is Ram's grandmother. Rema is Sheetal's daughter-in-law. Rohit is Rani's brother's son. Who is Rohit to Suresh ?
A). Brother-in-law
B). Son
C). Brother
D). Nephew
E). Father
67). Vinod introduces Vishal as the son of the only brother of his father's wife. How is Vinod related to Vishal ?
A). Cousin
B). Brother
C). Son
D). Uncle
E). Brother-in-law
Directions (68-72) : Study the following information carefully and answer the given questions.
Eight colleagues, A, B, C, D, E. F, G and H are sitting around a circular table facing the centre but not necessarily in the same order. Each one of them holds a different post viz. Manager, Company Secretary, Chairman, President, Vice-President. Group Leader, Financial Advisor and Managing Director. A sits third to right of the Managing. Director. Only two people sit between the Managing Director and H. Vice President and the Company Secretary are immediate neighbours of each other. Neither A nor H is a Vice President or a Company Secretary. Vice President is not an immediate neighbour of the Managing Director. Manager sits second to left of E. E is not an immediate neighbour of H. The Manager is an immediate neighbour of both group Leader and the Financial Advisor. Financial Advisor sits third to right of B. B is not the Vice President. C sits to the immediate right of the Chairman. A is not the Chairman. F is not an immediate neighbour of A. G is not an immediate neighbour of the Manager.
68). Who amongst the following sits third to the left of E ?
A). The Manager
B). G
C). A
D). The Financial Advisor
E). B
69). Four of the following five are alike in a certain way based on the given arrangement and thus form a group. Which is the one that does not belong to that group ?
A). F Chairman
B). G President
C). D Manager
D). A Financial Advisor
E). B Managing Director
70). Who amongst the following is the President of the company ?
A). A
B). C
C). H
D). G
E). D
Go to :
Total Pages : 10