IBPS PO-Prelims1 Questions and answers

Directions (49-53) : In the given questions, two equations numbered I and II are given. You have to solve both the equations and
Give answer
(1)If x < y
(2)If x > y
(3)If x >- y
(4)If x<- y
(5) If relationship between x and y cannot be established
51). I. \( \large 9x^{2} \) - 45x + 56 = 0 II. \( \large 4y^{2} \) -17y + 18 = 0
A). If x < y
B). If x > y
C). If x >- y
D). If x<- y
E). If relationship between x and y cannot be established
52). I. \( \large 2x^{2} \) +11x + 14 = 0 II. \( \large 2y^{2} \) +15y + 28 = 0
A). If x < y
B). If x > y
C). If x >- y
D). If x<- y
E). If relationship between x and y cannot be established
53). I. \( \large 6x^{2} \) +11x + 4 = 0 II. \( \large 4y^{2} \) -7y - 2 = 0
A). If x < y
B). If x > y
C). If x >- y
D). If x<- y
E). If relationship between x and y cannot be established
54). Find the missing number if the average of all the eight numbers is 474.

533, 128, 429, 225. . 305, 601, 804

A). 767
B). 781
C). 776
D). 753
E). None of these
55). The perimeter of a square is twice the perimeter of a rectangle. If the perimeter of the square is 56 cm and the length of the rectangle is 9 cm, what is the difference between the breadth of the rectangle and the side of the square ?
A). 7cm
B). 9cm
C). 11cm
D). 5cm
E). None of these


56). A truck covers a distance of 256 km at the speed of 32 km/h. What is the average speed of a car which travels a distance of 160 km more than the truck in the same time ?
A). 46 km/h
B). 52 km/h
C). 49 km/h
D). 64 km/h
E). None of these
57). Sushil got 103 marks in Hindi, 111 marks in Science, 98 marks in Sanskrit, 110 marks in Maths and 88 marks in English. If the maximum marks of each subject q are equal and if Sushil scored 85 percent marks in all the subjects together, what are the maximum marks of each subject?
A). 110
B). 120
C). 115
D). 100
E). None of these
58). A man riding a bicycle completes one lap of a square field along its perimeter at the speed of 39.6 km/hr in 1 min 20 sec. What is the area of the field ?
A). 52900 sq m
B). 44100 sq m
C). 48400 sq m
D). Cannot be determined
E). None of the above.
Directions (59-63) : What should come in place of question mark ( ?) in the following number series ?
59). 12 14 32 102 416 2090 ?
A). 15522
B). 12552
C). 13525
D). 17552
E). None of these
60). 10 15 15 12.5 9.375 6,5625 ?
A). 4375
B). 3.2375
C). 4.6275
D). 3.575
E). None of these
Go to :
Total Pages : 10