Quadratic Equations Questions and answers

  1. Elementary Mathematics
    1. Area and perimeter
    2. Circles
    3. Clocks
    4. Factorisation
    5. Geometry
    6. Height and Distance
    7. Indices and Surd
    8. LCM and HCF
    9. Loci and concurrency
    10. Logarithms
    11. Polynomials
    12. Quadratic Equations
    13. Quadrilateral and parallelogram
    14. Rational expression
    15. Real Analysis
    16. Rectangular and Cartesian products
    17. Set theory
    18. Simple and Decimal fraction
    19. Simplification
    20. Statistics
    21. Straight lines
    22. Triangle
    23. Trigonometric ratio
    24. Trigonometry
    25. Volume and surface area
1). If \( \Large x^{2}-3x+1=0 \) find the value of \( \Large x+\frac{1}{x} \)
A). 0
B). 3
C). 2
D). 1
2). If \( \Large 2x^{2}+12x+18=0 \), what is the value of x ?
A). 3
B). 2
C). -3
D). -2
3). If one root of \( \Large x^{2}-6kx+5=0 \) is 5, find the value of k.
A). \( \Large -\frac{1}{2} \)
B). -1
C). 1
D). 2
4). If one of the roots of quadratic equation \( \Large 7x^{2}-50x+k=0 \) is 7, then what is the value of k?
A). 7
B). 1
C). \( \Large \frac{50}{7} \)
D). \( \Large \frac{7}{50} \)
5). Find the roots of the equation \( \Large 2x^{2}-11x+15=0 \)
A). \( \Large 3 \ and \ \frac{5}{2} \)
B). \( \Large -3 \ and \ -\frac{5}{2} \)
C). \( \Large 5 \ and \ \frac{3}{2} \)
D). \( \Large -5 \ and \ -\frac{3}{2} \)


6). The quadratic equation whose roots are 3 and -1, is
A). \( \Large x^{2}-4x+3=0 \)
B). \( \Large x^{2}-2x-3=0 \)
C). \( \Large x^{2}+2x-3=0 \)
D). \( \Large x^{2}+4x+3=0 \)
7). \( \Large x^{2}+x-20=0; y^{2}-y-30=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x \ge y \)
C). lfx
D). \( \Large If \ x \le y \)
8). \( \Large 225x^{2}-4=0; \sqrt{225y}+2=0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx
D). If x = y or relation cannot be established
9). \( \Large \frac{4}{\sqrt{x}}+\frac{7}{\sqrt{x}}=\sqrt{x;} \) \( \Large y^{2}-\frac{ \left(11\right)^{\frac{5}{2}} }{\sqrt{y}} =0 \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x\ge y \)
C). lfx
D). If x = y or relation cannot be established
10). \( \Large x^{2}-365=364; y-\sqrt{324}=\sqrt{81} \)
A). If x>y
B). \( \Large If \ x \ge y \)
C). lfx
D). \( \Large If \ x \le y \)
Go to :
Total Pages : 7