>> Elementary Mathematics >> Simplification
1). 7059 - 2350 + 1936 = x 50
A). 123.6 B). 132.3
C). 132.6 D). 132.9
2). If \( \Large \sqrt{2} \) = 1.4142, then the value of \( \Large \frac{7}{4 + \sqrt{2}} \) is
A). 3.5858 B). 4.4142
C). 1.2929 D). 1.5858
3). What is 786 times of 964 ?
A). 759276 B). 749844
C). 75416 D). 757704
4). If x = \( \Large \sqrt{3} + \sqrt{2} \), then the value of \( \Large \left(x + \frac{1}{x}\right) \) is
A). 2 B). 3
C). \( \Large 2\sqrt{2} \) D). \( \Large 2\sqrt{3} \)
5). Find the value of \( \Large a^{3} + b^{3} + c^{3} - 3abc \) when a = 225, b = 226, c = 227
A). 2304 B). 2430
C). 2034 D). 2340
6). The value of \( \Large \frac{ \left(0.96\right)^{3} - \left(0.1\right)^{3} }{ \left(0.96\right)^{2} + \left(0.096\right) + 1 } \) is
A). 0.86 B). 1.06
C). 0.95 D). 0.97
7). Value of \( \Large \frac{\sqrt{0.0001} \times \sqrt[3]{1000000}}{\sqrt[3]{0.125} \times \sqrt[3]{0.008}} \)
A). 1 B). 10
C). 0.1 D). 0.01
8). Value of \( \Large  \Large 3.5 \times (60 \div 2.5) \)
A). 1 B). 10
C). 0.1 D). 84
9). \( \Large 3\frac{2}{3} + 2\frac{3}{4} + 1\frac{1}{2} = ? \)
A). \( \Large 8\frac{11}{12} \) B). \( \Large 10\frac{12}{13} \)
C). \( \Large 7\frac{11}{12} \) D). \( \Large 9\frac{11}{13} \)
10). \( \Large \frac{5}{8} \times 2\frac{3}{5} \div \frac{4}{9} \)
A). \( \Large 2\frac{13}{27} \) B). \( \Large 1\frac{11}{27} \)
C). \( \Large 2\frac{23}{32} \) D). \( \Large 3\frac{21}{32} \)