Topics
>> Elementary Mathematics >> Simplification
51). It is required to get 40% marks to qualify an exam. A candidate scored 200 marks and failed by 8 marks. What were the maximum marks of that exam?
A). 520
B). 540
C). 502
D). Couldn't be determined
52). Bus fare between Raipur and Mirpur for one adult is six times the fare for one child. If an adult's bus fare is Rs.114, how much amount will be paid by 4 adults and 5 children together for travelling the same distance?
A). Rs.505
B). Rs.551
C). Rs.572
D). Rs.560
53). The total cost of 12 pens and 5 pencils is equal to Rs.111. Also, the cost of 1 pencil is Rs.5 less than the cost of 1 pen. What will be the cost of 8 pens and 9 pencils?
A). Rs.89
B). Rs.97
C). Rs.91
D). Rs.78
54). Solve \( \Large \frac{ \left(999+588\right)^{2} - \left(999-588\right)^{2} }{999 \times 588} \)
A). 8
B). 3
C). 2
D). 4
55). Solve \( \Large \frac{ \left(238+131\right)^{2} + \left(238-131\right)^{2} }{238 \times 238+131 \times 131} \)
A). 4
B). 2
C). 8
D). 9


56). \( \Large \frac{\frac{1}{5}+999 \times \frac{494}{495} \times 99}{4} \)
A). 25000
B). 24225
C). 24800
D). 24750
57). Simplify \( \Large 6-\left[ 9-\{18- \left(15-\overline{12-9}\right) \} \right] \)
A). 1
B). 4
C). 5
D). 3
58). \( \Large \frac{5-\left[ \frac{3}{4}+\{ 2\frac{1}{2}- \left(\frac{1}{2}+ \overline{ \frac{1}{6}-\frac{1}{7}}\right)\} \right]}{2}=? \)
A). \( \Large 1\frac{23}{168} \)
B). \( \Large 2\frac{23}{168} \)
C). \( \Large 3\frac{23}{168} \)
D). \( \Large 4\frac{23}{168} \)
59). \( \Large \frac{\left[ 3\frac{1}{4} \div \{ 1\frac{1}{4}-0.5 \left(2\frac{1}{2}-\overline{\frac{1}{4}-\frac{1}{6}}\right) \} \right]}{4 \times \frac{1}{2}} \)
A). 245
B). 233
C). 234
D). 299
60). \( \Large \frac{\left(2.247\right)^{3} + \left(1.730\right)^{3} + \left(1.023\right)^{3} -3 \times 2.247 \times 1.730 \times 1.023}{ \left(2.247\right)^{2}+ \left(1.730\right)^{2}+ \left(1.023\right)^{2}-2.247 \times 1.730 - 1.730 \times 1.023 - 2.247 \times 1.023 }=? \)
A). 1.73
B). 4
C). 5
D). 5.247
Go to :
Total Pages : 85