Indices and Surd - Solved Questions and answers

1). \( \Large 17^{3.5} \times 17^{7.3} \div 17^{4.2} = 17^{?} \)
A). 8.4
B). 8
C). 6.6
D). 6.4
2). \( \Large \sqrt{13^{4}} = ? \)
A). 520
B). 169
C). 28561
D). 14280
3). If \( \Large 289 = 17^{\frac{x}{5}}, \) then x = ? 
A). 16
B). 8
C). 10
D). \( \Large \frac{2}{5} \)
4). If \( \Large a^{2x+2} = 1 \), where a is a positive real number other than 1, then x = ?
A). -2
B). -1
C). 0
D). 1
5). \( \Large \frac{\left[ \left(12\right)^{-2} \right]^{2}}{\left[ \left(12^{2}\right) \right]^{-2}} = ? \)
A). 12
B). 4.8
C). \( \Large \frac{12}{144} \)
D). 1


6). \( \Large 81^{2.5} \times 9^{4.5} \div 3^{4.8} = 9^{?} \)
A). 7.1
B). 9.4
C). 4.7
D). 4.5
7). If \( \Large \{\left(2^{4}\right)^{\frac{1}{2}} \}^{?} \)= 256, find the value of '?'.
A). 1
B). 2
C). 4
D). 8
8). \( \Large \sqrt[3]{103823} = ? \)
A). 49
B). 51
C). 45
D). 47
9). Find the value of \( \Large \left(10\right)^{200} \div \left(10\right)^{196} \)
A). 10000
B). 1000
C). 100
D). 100000
10). If \( \Large a^{x} = b \), \( \Large b^{y} = c \) and \( \Large xyz = 1 \)then what is the value of \( \Large \left(a^{2} + a^{-2}\right)^{?} \)
A). a
B). b
C). ab
D). a / b
Go to :
Total Pages : 23



Topics