• Find the value of \( \Large a^{3} + b^{3} + c^{3} - 3abc \) when a = 225, b = 226, c = 227

    A) 2304

      B) 2430

    C) 2034

      D) 2340

    Correct Answer:
    C) 2034

    Description for Correct answer

    We know that, \( \Large a^{3} + b^{3} + c^{3} - 3abc \)

    = \( \Large \left(a+b+c\right)\frac{1}{2} \left[ \left(a-b\right)^{2} + \left(b-c\right)^{2} + \left(c-a\right)^{2} \right] \)

    = \( \Large \left(225 + 226 + 227\right)\frac{1}{2}\left[ 1 + 1 + 4 \right] \)

    = \( \Large 678 \times 3 = 2034 \)


Similar Questions
1). The value of \( \Large \frac{ \left(0.96\right)^{3} - \left(0.1\right)^{3} }{ \left(0.96\right)^{2} + \left(0.096\right) + 1 } \) is
A). 0.86 B). 1.06
C). 0.95 D). 0.97
-- View Answer
2). Value of \( \Large \frac{\sqrt{0.0001} \times \sqrt[3]{1000000}}{\sqrt[3]{0.125} \times \sqrt[3]{0.008}} \)
A). 1 B). 10
C). 0.1 D). 0.01
-- View Answer
3). Value of \( \Large  \Large 3.5 \times (60 \div 2.5) \)
A). 1 B). 10
C). 0.1 D). 84
-- View Answer
4). \( \Large 3\frac{2}{3} + 2\frac{3}{4} + 1\frac{1}{2} = ? \)
A). \( \Large 8\frac{11}{12} \) B). \( \Large 10\frac{12}{13} \)
C). \( \Large 7\frac{11}{12} \) D). \( \Large 9\frac{11}{13} \)
-- View Answer
5). \( \Large \frac{5}{8} \times 2\frac{3}{5} \div \frac{4}{9} \)
A). \( \Large 2\frac{13}{27} \) B). \( \Large 1\frac{11}{27} \)
C). \( \Large 2\frac{23}{32} \) D). \( \Large 3\frac{21}{32} \)
-- View Answer
6). \( \Large 10.8 \times 5.5 \times 8.4 = ? \) 
A). 458.69 B). 489.96
C). 498.96 D). 485.69
-- View Answer
7). \( \Large \left(4 \times 4 \times 4 \times 4 \times 4 \times 4\right)^{5} \times \left(4 \times 4 \times 4\right)^{8} \div \left(4\right)^{3} = \left(64\right)^{?} \)
A). 17 B). 10
C). 16 D). 11
-- View Answer
8). \( \Large 8648 - 7652 = ? \times 40 \)
A). 24.7 B). 28.9
C). 27.4 D). 24.9
-- View Answer
9). \( \Large 683.46 - 227.39 - 341.85 = ? \)
A). 114.22 B). 141.22
C). 144.22 D). 112.22
-- View Answer
10). \( \Large \frac{13}{63} \div \frac{104}{14} \times \frac{52}{19} = ? \)
A). \( \Large \frac{12}{173} \) B). \( \Large \frac{13}{171} \)
C). \( \Large \frac{17}{171} \) D). \( \Large \frac{18}{171} \)
-- View Answer